Πρωινή ρουτίνα όσο μένουμε σπίτι!

Τώρα που μένουμε σπίτι είναι ευκαιρία να αποκτήσουμε νέες συνήθειες και έχουμε όσο χρόνο θέλουμε για να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα και μια όμορφη πρωινή ρουτίνα, για να ξεκινάμε δημιουργικά κάθε μας ημέρα. Πώς λοιπόν θα έχουμε ένα ωραίο πρωινό; 

Αφού ξυπνήσουμε, στρώνουμε το κρεβάτι μας, ανοίγουμε να μπει καθαρός αέρας και φως και πάμε στο μπάνιο να πλύνουμε πρόσωπο και να αναζωογονηθούμε.  Μετά φτιάχνουμε ένα πλούσιο πρωινό για να πάρουμε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας, για να “ξυπνήσει” κι αυτός, ώστε να μην νιώθουμε κούραση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορούμε λοιπόν για παράδειγμα να φάμε βρώμη με φρούτα και ξηρούς καρπούς σε ένα μπολ με γάλα ή και χυμό, να πιούμε τον καφέ μας και γιατί όχι, αντί για την κουζίνα να αράξουμε στο μπαλκόνι μας, για αλλαγή.  Να μην ξεχνάμε φυσικά να πίνουμε αρκετό νερό, γιατί η ενυδάτωση είναι άκρως απαραίτητη και σημαντική. 

Έπειτα είναι μια ευκαιρία να βγάλουμε τον σκύλο μας όσοι έχουμε και να ασχοληθούμε με την τακτοποίηση του σπιτιού μας. Όσο μένουμε σπίτι, χρειάζεται πιο πολύ από ποτέ να έχουμε έναν καθαρό και τακτοποιημένο χώρο, αφού εκεί περνάμε 24 ώρες το 24ωρο. Κάθε μέρα λοιπόν μπορούμε να φτιάχνουμε από κάτι μικρό και να καθαρίζουμε από ένα δωμάτιο. Επίσης να αερίζουμε όλο το σπίτι για να υπάρχει καθαρός αέρας.  Όσο πιο τακτοποιημένο είναι το σπίτι μας κι όχι ακατάστατο, τόσο πιο ωραία θα αισθανόμαστε κι εμείς οι ίδιοι. 

Τέλος είναι σημαντικό να κινούμαστε όσο μπορούμε και να μην μένουμε στην καρέκλα του γραφείου μας, στον καναπέ ή στο κρεβάτι για συνεχόμενες ώρες. Για αυτό τον λόγο, μπορούμε όταν θα χρειαστεί να βγούμε έξω για κάποιες απαραίτητες προμήθειες από το σούπερ μάρκετ ή για να πετάξουμε τα σκουπίδια να πάμε από τις σκάλες κι όχι από το ασανσέρ. Ενώ μπορούμε να κάνουμε πολύ εύκολα γυμναστική στο σπίτι μας ή να πάμε για ένα χαλαρό τρέξιμο στην γειτονιά μας.