La Casa de Papel: τι μας άρεσε και τι όχι στον 4ο κύκλο

Χθες το βράδυ τελείωσα το La Casa de Papel και ήδη σκέφτομαι τι θα γίνει στη συνέχεια. Όπως σε κάθε κύκλο έτσι και στον 4ο η σειρά τελειώνει σε κρίσιμο σημείο.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή..Στο προηγούμενο κύκλο όπως θα θυμάστε ο Προφεσόρ είχε ακούσει τους 3 πυροβολισμούς τρέχοντας να σώσει την αγαπημένη του και νόμιζε ότι είναι νεκρή. Τελικά τα πράγματα δεν ήταν έτσι…και ευτυχώς που υπήρχε η Τόκιο να τον βοηθήσει σε αυτό. Δεν θα γράψω άλλα πράγματα για την πλοκή του 4ου κύκλου αλλά θα αναφερθώ στο τι μου άρεσε και τι όχι.

Φυσικά αν δεν το έχετε δει καλύτερα να μη διαβάσετε τις επόμενες σειρές…

Τι μου άρεσε

1. Ο Προφεσόρ

Ο Προφεσόρ στον 4ο κύκλο θυμίζει τον παλιό καλό Προφεσόρ που γνωρίσαμε στον 1ο κύκλο. Εκεί που νιώθεις ότι τα πάντα καταρρέουν έχεις τον πολυμήχανο “καθηγητή” να βρίσκει τη λύση στα προβλήματα. Αποκορύφωμα; Το σχέδιο Paris με το οποίο έβγαλε έξω από τα δικαστήρια κι έσωσε την αγαπημένη του.

2. Η αδρεναλίνη κορυφώνεται

Σε πολλά σημεία ο 4ος κύκλος μας θυμίζει την επιτυχημένη συνταγή του La Casa de Papel, τον λόγο για τον οποίο το αγαπήσαμε. Η περιπέτεια και η αδρεναλίνη στο αποκορύφωμα…πραγματικά το πήγα σχεδόν σερί θέλοντας να δω τη συνέχεια ανάμεσα στα επεισόδια.

3. Για άλλη μια φορά ο Ελσίνκι

Τι τυπάκος είναι αυτός; Ένας γλυκούλης γίγαντας, πραγματικά ο Darko Perich μου αρέσει τόσο πολύ στο παίξιμό του. Τρυφερός, έβαλε τα κλάματα με τον τραγικό θάνατο της Ναιρόμπι κι έκανε τα πάντα για να σκοτώσει τον Gandia.

Τι δεν μου άρεσε

1. Τα βαρετά flashbacks

Κι εκεί που περιμένεις να δεις τη συνέχεια στη δράση σου πετάει ένα flashback και σε ξενερώνει. Σκηνές και διάλογοι από το παρελθόν κυρίως σκιαγραφόντας τη σχέση και τη φιλία του Προφεσόρ, του Berlin και του Palermo.

2. Ο Gandia

Ας τον σκοτώσει κάποιον αυτό τον τύπο που δεν σκοτώνεται με τίποτα..Το τι πιστολίδι έπεσε για να τον “φάει”όλη η ομάδα δεν λέγεται..κι εκείνος εκεί ..τίποτα! Το χειρότερο απ’ όλα;; Φυσικά το γεγονός ότι σκότωσε την Ναιρόμπι τόσο άνανδρα και ύπουλα..! I hate him.

3. O Artourito

Γιατί πάλι αυτός ο τύπος στις οθόνες μας;; Τόσο γλειώδης και σπαστικός άνθρωπος δεν έχει υπάρξει. Μόνος του μπήκε όπως θυμάστε μέσα στο Νομισματοκοπειο και δεν χάνει ευκαιρία να το παίζει ήρωας και να εκμεταλλεύεται τις γυναίκες γύρω του..

4. Η Αλίσια Σιέρα

Είχαμε τη Ρακέλ στους πρώτους κύκλους τώρα έχουμε την Αλίσια Σιέρα η οποία αποδεικνύεται ακόμα πιο επικύνδινη. Κατάφερε και “ξετρύπωσε”τον Προφεσόρ σε χρόνο dt όταν το πήρε απόφαση και την κυνηγούσε η αστυνομία να τη συλλάβει.

Γενικές εντυπώσεις…Θετικές! Μου άρεσε πολύ και ελπίζω σύντομα να δούμε και τη συνέχεια!!

Π.Μ.