Νέα σχέση μετά από χωρισμό. Τι να προσέξεις!

Οι σχέσεις στην εποχή μας έχουν αλλάξει και παρατηρούνται ολοένα και περισσότεροι χωρισμοί. Τα θέλω μας, οι ανάγκες μας είναι διαφορετικά με την προηγούμενη γενιά και δεν πιστεύουμε εύκολα στον ρομαντισμό ή στο «για πάντα», ούτε φυσικά στην μονογαμία.

Πολλοί άντρες, αλλά και γυναίκες δίνουν όλη την ενέργειά τους στις σπουδές τους, στα χόμπι τους, στον εαυτό τους, ανεβάζουν τις απαιτήσεις τους για να κάνουν σεξ ή σχέση και χωρίζουν σχεδόν με το παραμικρό.

Όμως πόσες φορές μπορεί ένας άνθρωπος να χωρίσει, να ξαναμπεί σε μια σχέση, να ξανανιώσει πράγματα, να δεθεί από την αρχή και μπορέσει να μείνει ο εαυτός του; Πώς θα  κάνει μια νέα και ουσιαστική σχέση μετά από τον χωρισμό ;

Η αλήθεια είναι πως για κάποιους ανθρώπους είναι πιο εύκολη η μετάβαση σε μια νέα σχέση, επειδή πιθανόν έχουν ξεπεράσει τον ή την πρώην πριν χωρίσουν, επειδή δεν αισθάνονταν κάτι ουσιαστικό και δυνατό ή γιατί βρήκαν αυτό που έψαχναν στη νέα σχέση. Βέβαια ρόλο παίζει ο χαρακτήρας γιατί άλλοι δένονται πιο πολύ, άλλοι θέλουν πιο πολύ χρόνο μετά τον χωρισμό μόνοι τους κι άλλοι απλά αναζητούν μια νέα εμπειρία.

Αλλά για να κάνεις μια νέα σχέση που θα πετύχει και χωρίς να επαναλάβεις φυσικά τα λάθη του παρελθόντος είναι καλό να έχεις κάποια πράγματα στο νου σου. Η νέα σχέση, είναι μια νέα αρχή για την ζωή σου, οπότε έχεις τον χρόνο σύμμαχο να το ξεκινήσεις σωστά, χωρίς να πέσεις αυτή τη φορά με τα μούτρα, χωρίς να κάνεις τον άλλον θεό στα μάτια σου και να αποφύγεις αρνητικές συμπεριφορές.

Επίσης πρέπει να είναι μια συνειδητή απόφαση και να ξεκαθαρίσεις στον- στην σύντροφό σου τι θέλεις από την σχέση αυτή , για να δείτε αν είστε στο ίδιο μήκος κύματος. Αυτό θα γίνει φυσικά μέσα από τα πρώτα ραντεβού σας, όπου θα δεις τι ενδιαφέρον υπάρχει και από τις δύο πλευρές. Τέλος άφησε το παρελθόν, εκεί που ανήκει στο παρελθόν δηλαδή και προφύλαξε το παρόν σου. Πριν μπεις οπότε σε μια νέα σχέση πρέπει να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου, να μην σκέφτεσαι καθόλου τον-την πρώην και να μην αφήσεις να ξαναεπέμβει στην ζωή σου.