Το καμπανάκι σε μια σχέση! Τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσεις

Όταν βρισκόμαστε σε μια σχέση και γουστάρουμε πολύ ο ένας τον άλλον είναι λογικό να αγνοούμε κάποια σημάδια, που όμως στην ουσία χτυπάνε το καμπανάκι για κάποιο πρόβλημα που υπάρχει μεταξύ μας.

Ακόμη όμως κι αν βλέπουμε ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά προτιμάμε συνήθως να το κρύψουμε κάτω από το χαλάκι και να το αντιμετωπίσουμε αργότερα. Κάτι τέτοιο όμως μπορεί να μας οδηγήσει χωρίς να το καταλάβουμε στο χωρισμό. 

Οπότε μήπως είναι καλύτερο να αντιμετωπίσεις την πραγματική κατάσταση τώρα, πριν να είναι αργά; 

Δες ποιος είναι ο άλλος

Η τάση του να ωραιοποιούμε τα πράγματα και να λέμε «ότι δεν πειράζει» που το αγόρι μας ή το κορίτσι μας γκρινιάζει λίγο παραπάνω, είναι πιο ακατάστατο, δεν μας αρέσουν οι ίδιες δραστηριότητες, θέλουμε άλλα πράγματα, κ.τ.λ. δεν είναι πολύ ώριμη αντιμετώπιση, αν το καλοσκεφτείς. Δεν αρκεί να θέλεις απλά κάποιον και να περνάς καλά μαζί του στην αρχή. Κάνεις μια σχέση υποτίθεται για κάτι πιο ουσιαστικό και χωρίς να έχεις στο μυαλό σου, συνήθως μια ημερομηνία λήξης. Οπότε όταν βλέπεις τον αληθινό χαρακτήρα του –της συντρόφου σου, μετά τα πρώτα μέλια, μην τον-την δικαιολογείς σε όλα.Προσπάθησε να καταλάβεις ποιος είναι πραγματικά, όχι ποιος θα ήθελες να είναι.

Τα ψέματα δεν δικαιολογούνται

Μπορεί κάποιος να πει ψέματα για το καλό σου, για να μην σε στεναχωρήσει, για να μην σε νευριάσει, για χίλιους δύο λόγους. Όμως το ψέμα είναι ψέμα και δεν αλλάζει αυτό,ούτε μπορούμε να το δικαιολογήσουμε ή να το αγνοήσουμε. Όταν είμαστε ειλικρινείς εμείς απέναντι στην σχέση μας και ξεκάθαροι ότι δεν μας αρέσει το ψέμα, τότε οφείλει να είναι κι ο άλλος ειλικρινής. Επίσης το να κρύψει κάποιος κάτι, με την δικαιολογία ότι δεν ρώτησες εσύ, πάλι ισοδυναμεί με ψέμα. 

Σίγουρα επειδή είμαστε άνθρωποι πάνω απ’όλα μπορεί να πούμε ή να ακούσουμε κάποιο ψέμα. Το θέμα είναι σίγουρα πώς θα το αντιμετωπίσουμε εμείς. Θα συγχωρέσουμε και θα δώσουμε μια ευκαιρία ή θα χωρίσουμε. Παίζει βέβαια ρόλο η βαρύτητα του ψέματος, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι αν κάποιος λέει μικρά μικρά ψεματάκια συνέχεια, δεν μπορείς να τον εμπιστευτείς εύκολα, όπως κι αν κάποιος σου πει ένα μεγάλο ψέμα, για παράδειγμα σε απατήσει και στο κρύψει ή το αρνηθεί. 

Αμοιβαίος σεβασμός

Ένα ακόμη σημάδι που δεν πρέπει να αγνοήσεις, για να έχεις μια υγιή και ευτυχισμένη σχέση, είναι η απουσία σεβασμού. Αυτή αν υπάρχει είναι πιο έντονη στους καυγάδες σας. Εκεί φαίνεται αν σε σέβεται κάποιος ή αν σε υποτιμά με κάποιον τρόπο. Ειδικά αν εσύ έχεις ξεκαθαρίσει τι σε ενοχλεί κι ότι δεν θα δεχτείς προσβολές ή χαρακτηρισμούς, ο  άλλος αν σε  σέβεται οφείλει να μην περάσει τις  γραμμές σου.