Public: οι online εκδηλώσεις για τον μήνα Μάιο!

Και τον μήνα Μάιο το Public έχει προγραμματίσει πολλές online εκδηλώσεις με το  #PublicEventsGoSocial. Οι εκδηλώσεις μεταδίδονται μέσω της σελίδας του βιβλιοπωλείου στο facebook.

Συγκεκριμένα:

Νικόλας Σμυρνάκης, Πέμπτη 7/5 στις 20.00 «Γράψε τη δική σου Ιστορία» (Εκδόσεις Διόπτρα)

 7/05 και ώρα 20.00 | @PublicFB

Το Public και οι εκδόσεις Διόπτρα σας προσκαλούν σε μια διαδικτυακή παρουσίαση του Νικόλα Σμυρνάκη με τίτλο «Γράψε τη δική σου Ιστορία» βασισμένη στα βιβλία του, σε ζωντανή μετάδοση, την Πέμπτη 7/5  στις 20.00

Θα συνομιλήσει με την δημοσιογράφο Χριστίνα Κανατάκη.

Ο Νικόλας Σμυρνάκης είναι συγγραφέας, δημιουργός της φιλοσοφίας του Ανθρώπου στο ΝηΣί (IslandofMan Success Philosophy) και ιδρυτής του IslandofMan Success Coaching Academy. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και είναι κάτοχος τίτλου MBA (International MBA – ΑΣΟΕΕ). Για σειρά ετών δίδασκε το μάθημα «Στρατηγική και Καινοτομία» σε ιδιωτικό κολέγιο.  Έργα του κυκλοφορούν ελεύθερα στο δια­δίκτυο. Έχει διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έχει λάβει δύο βραβεία διαδικτύου (e­awards). Έχει υπάρξει ομιλητής στο TEDx και με τα σεμινάριά του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχει δι­δάξει τις αρχές επιτυχίας σε χιλιάδες ανθρώπους.

Τα βιβλία του «Η Επιτυχία Κρυβόταν στο Κομοδίνο μου» και «Να Ευτυχήσω για να Πε­τύχω ή να Πετύχω για να Ευτυχήσω;» (Εκδόσεις Διόπτρα) ήταν υποψήφια για τα βραβεία αναγνω­στών το 2017 και το 2019 αντίστοιχα.

Η παρουσίασή του «Γράψε τη δική σου ιστορία» θα αναδείξει πρωτότυπες ιδέες και δημιουργικές προτάσεις που θα σε βοηθήσουν να συνθέσεις το παζλ της δικής σου ζωής.

Θεοφάνης Τάσης, Τρίτη 12/5 στις 20.00 «Ο κορονοϊός ως μαγικό τζίνι μιας εναλλακτικής παγκοσμιοποίησης.» (Εκδόσεις Αρμός)

12/05 και ώρα 20.00 | @PublicFB

Το Public σας προσκαλεί σε μια διαδικτυακή συζήτηση με τον καθηγητή Φιλοσοφίας Θεοφάνη Τάση και τον δημοσιογράφο Μάκη Προβατά για τον καινούργιο κόσμο που αναδύεται, την Τρίτη 12/5 στις 20.00. Ο κορωνοϊός ως μαγικό τζίνι μιας εναλλακτικής παγκοσμιοποίησης. Ο ψηφιακός μας εαυτός πριν, στη διάρκεια, και μετά την πανδημία.

Κώστας Κρομμύδας, Τετάρτη 13/5 στις 19.00, «Εβόρα» (Eκδόσεις Διόπτρα)

13/05 και ώρα 20.00 | @PublicFB

Το Public και οι εκδόσεις Διόπτρα σας προσκαλούν σε μια διαδικτυακή παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Κρομμύδα, «Εβόρα», σε ζωντανή μετάδοση, την Τετάρτη 13/5  στις 19.00 (LINK).

Εβόρα… Αέρας, άνεμος, δροσερός καιρός, δροσερός τόπος, σκιερό μέρος… Απολαμβάνουν οι αισθήσεις…

Απολαμβάνει και η ψυχή… Εβόρα ή και ευώρα, η καλή ώρα, η ιδανική στιγμή της ημέρας… Η αγάπη, όταν τη μοιράζεσαι, μεγαλώνει…

Λένε πως όταν κάποιος σώζει μια ζωή είναι σαν να σώζει τον κόσμο όλο. Η δική μου ζωή άλλαξε τη μέρα που ο Αντώνης με γλίτωσε από βέβαιο θάνατο.
Συνέχισα την πορεία μου στο δύσβατο μονοπάτι του δικού μου παραδείσου, αλλά πλέον αφουγκραζόμουν περισσότερο τη φύση, εναρμονίστηκα μαζί της, μοιάζοντας με αγρίμι που κινείται αθόρυβα στο πυκνό δάσος.

Ο Αντώνης έγινε συνοδοιπόρος μου και σκαρφάλωσε μαζί μου στην κορυφή της αγάπης. Η μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια για μας…

Υπάρχουν άνθρωποι που θα μας κάνουν δώρο κομμάτια της καρδιάς τους για να τα ενώσουμε με τα σπασμένα δικά μας. Είναι εκείνοι που περιμένουν αυτή την ιδανική ώρα, όταν ο έρωτας θα φυσήξει σαν δροσερός άνεμος.

Είναι αδύνατον να αφεθούμε στο μεγαλείο της αγάπης αν σκεφτόμαστε από την αρχή την κατάληξή της. Μόνο έτσι ο καθένας μας θα ανακαλύψει τον δικό του παράδεισο. Την Εβόρα του.

Μανίνα Ζουμπουλάκη Παρασκευή 15/5 στις 19.00, Μαθήματα δημιουργικής γραφής «Πως χτίζεται ένας χαρακτήρας;»

15/5 και ώρα 19.00 | @PublicFB

Live σεμινάριo δημιουργικής γραφής με τη Μανίνα Ζουμπουλάκη, βασισμένο στο βιβλίο της «Πως να γράψεις» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Η αγαπημένη συγγραφέας και δημοσιογράφος παρουσιάζει πρακτικές και πολύ χρήσιμες συμβουλές, για μεγάλα και μικρά προβλήματα γραφής.

Στο πρώτο σεμινάριο της σειράς την Παρασκευή 15/5 μας εξηγεί πώς χτίζεται ένας χαρακτήρας. Θα ακολουθήσουν άλλα δύο σεμινάρια στις 22 & 29 Μαΐου.

Λένα Μαντά, Δευτέρα 18/5 στις 20.00 «ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΣΟΙ» (Εκδόσεις Ψυχογιός)

18/5 και ώρα 20.00 | @PublicFB

Το Public και οι εκδόσεις Ψυχογιός σας προσκαλούν σε μια διαδικτυακή παρουσίαση του νέου βιβλίου της Λένας Μαντά, «ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΣΟΙ» σε ζωντανή μετάδοση, την Δευτέρα 18/5 στις 20.00.

Θα συνομιλήσει μαζί της ο Μηνάς Τσαμόπουλος.

Γεννήθηκαν και οι τρεις την πρώτη του μηνός. Στα δέκα τους χρόνια συναντήθηκαν τυχαία μια νύχτα σ’ ένα αστυνομικό τμήμα κι έγιναν αχώριστοι από ιδιοτροπία της μοίρας. Ήταν πλέον Οι τρεις Άσοι. Πήραν δρόμους που τους έφεραν αντιμέτωπους και το μόνο τους μέλημα ήταν να διαφυλάξουν εκείνη την αλλόκοτη φιλία. Ένας ιερέας, ένας αστυνομικός κι ένας νονός της νύχτας… Τι πιθανότητες είχαν να συνεχίσουν την παράλληλη πορεία τους; Δοκιμάστηκαν σκληρά σε κάθε τους βήμα, αλλά άντεξαν. Μέχρι που μια Ντάμα ανακάτεψε ύπουλα την τράπουλα και έστησε το παιχνίδι.

Η μοίρα αποφάσισε να ρίξει ξανά τα χαρτιά όπως εκείνη ήθελε. Κράτησε στο μανίκι της κρυμμένους τρεις Άσους…

Χρήστος Χωμενίδης Τετάρτη 20/5 στις 20.00, «Ο Βασιλιάς της» (Εκδόσεις Πατάκη)

20/5 και ώρα 20.00 | @PublicFB

Το Public και οι εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν σε μια διαδικτυακή παρουσίαση του νέου βιβλίου του Χρήστου Χωμενίδη, «Ο Βασιλιάς της» σε ζωντανή μετάδοση, την Τετάρτη 20/5 στις 20.00.

«Δεν ήταν για σένα, Μενέλαε, η Ελένη…» µου ’χε πει κάποτε ο Οδυσσέας.

«Για κανέναν δεν ήταν. Τέτοια οµορφιά πόσο να την αντέξεις;»

Ακούγονταν πειστικά τα λόγια του. Ότι µε έπνιγε η καλλονή της ή το πένθος της ή η µπερδεµένη, αξεδίψαστη ψυχή της. Έπειθαν. Μα δεν ίσχυαν. Ακούστε τη δική µου αλήθεια.

Την άφησα να φύγει επειδή την αγαπούσα. Και ήξερα, ένιωθα, λαχταρούσα να ξαναρχίσει τη ζωή της αλλιώς. Τι θα πει αγαπάω; Ανάθεµα αν έχετε προφέρει αυτό το ρήµα πέντε φορές σε όλη σας τη ζωή, τις τέσσερις για τη µάνα σας. Το τρέµετε – σας έχουν µάθει να το τρέµετε. Αγαπάω σηµαίνει γίνοµαι εκείνη που αγαπάω. Η µοίρα της δική µου µοίρα. Αν πέθαινε η Ελένη, θα θαβόταν η καρδιά µου. Όταν την είδα να σαλπάρει µε τον Πάρη, φρέσκος αέρας, δροσερός, φύσηξε εντός µου.

«Σου άρπαξε τη γυναίκα το κωλόπαιδο!» Καγχάζω. Μου ανήκε η Ελένη; Δε µας ανήκει τίποτα – το παρελθόν; το μέλλον; ό,τι µπορούµε να αγκαλιάσουμε ή να κουβαλήσουμε στην πλάτη µας; όχι! τίποτα, τίποτα! Τη στιγμή µόνο έχουμε. Και για να µη µας φύγει, τη λιώνουμε µες στην παλάμη µας. Εγώ δεν την έλιωσα τη στιγμή. Την άφησα να φτερουγίσει. Μακριά µου.

Η ιστορία µας βάφτηκε στο αίμα και στο ψέμα. Συνέβησαν όλα διαφορετικά από ό,τι τα έχετε ακούσει, συνέβησαν πάντως και θα ξανασυμβούν χίλιες χιλιάδες φορές ως τη συντέλεια του κόσμου – και λοιπόν; Βρίσκετε τίποτα ωραίο σε αυτά;

Ωραίο ήταν το δειλινό που το ‘σκασε η Ελένη µε τον Μενέλαο. Ωραίο ήταν το χάραμα που ανοίχτηκε στο πέλαγος µε τον Πάρη. Παραδομένη στη θεϊκή χαρά της. Εγκαταλείποντας τα πάντα πίσω της. Αυτό θα έπρεπε να ψάλλουν οι αοιδοί.

Μανίνα Ζουμπουλάκη Παρασκευή 22/5 στις 19.00, Μαθήματα δημιουργικής γραφής «Πώς ξεκινάει, και πώς παίρνει φορά η πλοκή;»

22/5 και ώρα 19.00 | @PublicFB

Live σεμινάριο δημιουργικής γραφής με τη Μανίνα Ζουμπουλάκη, βασισμένο στο βιβλίο της «Πώς να γράψεις» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Η αγαπημένη συγγραφέας και δημοσιογράφος παρουσιάζει πρακτικές και πολύ χρήσιμες συμβουλές, για μεγάλα και μικρά προβλήματα γραφής.

Την Παρασκευή 22/5 μας εξηγεί πώς ξεκινάει, και πώς παίρνει φορά η πλοκή.

Μανίνα Ζουμπουλάκη Παρασκευή 29/5 Μαθήματα δημιουργικής γραφής «Πώς αποκτάνε βάθος οι χαρακτήρες και η ιστορία μας;» στις 19.00

29/5 και ώρα 19.00 | @PublicFB

Live σεμινάριο δημιουργικής γραφής με τη Μανίνα Ζουμπουλάκη, βασισμένο στο βιβλίο της «Πώς να γράψεις» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Η αγαπημένη συγγραφέας και δημοσιογράφος παρουσιάζει πρακτικές και πολύ χρήσιμες συμβουλές, για μεγάλα και μικρά προβλήματα γραφής.

Την Παρασκευή 29/5 μας εξηγεί πώς αποκτάνε βάθος οι χαρακτήρες και η ιστορία μας.