Πως να διώξεις την ρουτίνα από τη σχέση σου!

Αργά ή γρήγορα σε μια σχέση συνηθίζει ο ένας τον άλλον και επέρχεται η οικειότητα που ξεφεύγει λίγο από τα “επιτρεπτά” όρια της καλής άνεσης που είναι ωραίο να νιώθεις. Η οικειότητα φέρνει με την σειρά της την συνήθεια, και αυτή οδηγεί σε βαρεμάρα ή ρουτίνα. Δηλαδή έχεις μάθει να κάνεις τα ίδια και τα ίδια μέσα στον δεσμό σαν να τηρείς σχεδόν με ευλάβεια ένα πρόγραμμα. 

Αυτό όμως μακροπρόθεσμα μπορεί να αποβεί μοιραίο για την πορεία της σχέσης και είτε να χωρίσεις γιατί δεν έχεις κάτι άλλο να κάνεις για να ξεσκουριάσεις τον έρωτά σου ή να μείνει σε αυτή την σχέση από συνήθεια και επειδή δεν θέλεις να ξαναβγείς στο κυνήγι των γνωριμιών.

Αν λοιπόν έχεις δημιουργήσει κάτι όμορφο με έναν άνθρωπο και σπάνιο-γιατί καλώς ή κακώς το να βρεις έναν άνθρωπο που να ταιριάζετε πολύ είναι λίγο σπάνιο και τυχερό μαζί- και δεν θες να χάσεις αυτό που έχετε, όχι όμως από συνήθεια και το τονίζω αυτό, τότε είσαι στο σωστό άρθρο, αφού θα σου πούμε μερικές ιδέες, που σίγουρα θα σε κάνουν να νιώσεις τον έρωτα και την φλόγα των πρώτων ημερών!!

1. Άρχισε να περιποιήσαι τον εαυτό σου, αγόρασε καινούργια ρούχα, πήγαινε βόλτα με την παρέα σου ή ξεκίνα ένα χόμπι π.χ.χορό, γυμναστήριο ή εσείς τα αγόρια παίξτε λίγο μπάλα με τους κολλητούς

2. Κάνε εκπλήξεις μικρές ή μεγάλες π.χ. post-it με σημειώματα λατρείας, αγόρασε ένα μικρό δωράκι, εισιτήρια  για σινεμά 

3. Πηγαίνετε ένα ταξίδι κάπου που δεν έχει πάει κανείς από τους δύο.

4. Ανανέωση στο κρεβάτι, δηλαδή νέα εσώρουχα, πιο πολλά προκαρτακτικά , κάνε στριπτιζ , φτιάξε ατμόσφαιρα με κεριά και μουσική , αλλάξτε χώρο ή στάση.

routina4

5.Στείλε ερωτικά sms ενώ είστε στη δουλειά ή στη σχολή, σαν μικρά παιδιά.

6. Θυμήσου τι σου τράβηξε την προσοχή και τι σε κέρδισε στον άλλον, γιατί την ερωτεύτηκες, και τι θαυμάζεις στον σύντροφό σου και δείξου το

7. Ζήτα τη βοήθειά του για μια δύσκολη δουλειά , τη συμβουλή της σε ένα πρόβλημα που έχεις και μετά μη ξεχάσεις να πεις “σ’ ευχαριστώ”

8. Στο τέλος της μέρας, ελάτε πιο κοντά, ανοίξτε ένα μπουκάλι κρασί,χαλαρώστε, μάθετε ο ένας για τον άλλον πώς ήταν η μέρα του και μετά μια αγκαλιά και ένα μασάζ είναι ότι πρέπει για την απόλυτη χαλάρωση.

 

9. Ξενυχτίστε ένα βραδύ μαζί, έτσι χωρίς προγραμματισμό , πηγαίνετε για χορό μέχρι πρωίας και βγάλετε τον χαρούμενο και ξέγνοιαστο εαυτό σας.

10. Βάλε το φλερτ στη ζωή σου και στη σχέση σου. Βγείτε ραντεβού μαζί, διεκδικείστε ο ένας τον άλλον , κάνε τον να ζηλέψει λίγο και υπενθυμίστε ότι δεν είστε δεδομένος-η.