Κι όμως δεν είναι όλοι ίδιοι…!

«Όλοι ίδιοι είναι». Χιλιοειπωμένη λέξη, από στόματα πολλών γυναικών. Πολλές γυναίκες, όντας πληγωμένες από κάποιον άνδρα καταλήγουν σε αυτό το συμπέρασμα για να παρηγορηθούν και να δικαιολογήσουν πολλά από τα πεπραγμένα.

erotas55

Κι όμως, δεν είναι όλοι ίδιοι. Αρνούμαι να κατατάξω όλους τους άνδρες στο ίδιο «τσουβάλι». Μπορεί να πληγώθηκες και να εισέπραξες συμπεριφορές που θεωρείς ότι δεν σου άξιζαν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι θα σου φερθούν με τον ίδιο τρόπο. Δε σημαίνει ότι απ’ όσους άνδρες γνωρίσεις θα εισπράττεις συνέχεια αδιαφορία, κοροϊδία, ψέμα και ανανδρία.

Ίσως, μέχρι τώρα αυτό να λαμβάνεις. Ίσως, να έχεις απογοητευτεί και να μην έχεις δει κανένα φως στο σκοτεινό «τούνελ» των σχέσεων. Ίσως, σου είναι δύσκολο να αφεθείς ξανά και να εμπιστευτείς κάτι καινούριο, το οποίο σου χτυπά την πόρτα για να διεκδικήσει λίγο από την προσοχή σου και το χρόνο σου. Ίσως…ίσως…ίσως. Πολλά θα μπορούσαν να ισχύουν.

Σκέφτηκες όμως, ότι όλα αυτά μπορεί να γίνονται για κάποιο λόγο;;;

Ακόμα, κι από αυτά που σε στενοχωρούν, σε πληγώνουν και σε απογοητεύουν μπορείς να πάρεις «μαθήματα» για τη ζωή, τα οποία θα σε κάνουν πιο δυνατή και πιο ώριμη. Και το κυριότερο, θα σε βοηθήσουν να ξεχωρίσεις αυτόν που θα διαφέρει μέσα στο «πλήθος» και θα είναι εκεί μόνο για σένα. Για να σου συμπεριφερθεί, όπως δε σου συμπεριφέρθηκε ποτέ κανένας.

Θα είναι εκείνος, που με τον τρόπο του θα σε κάνει να αναθεωρήσεις πολλά από τα «πιστεύω» σου για τους άνδρες. Κι αυτό, γιατί θα είναι ο άνθρωπος που «πάνω απ’ όλους» θα βάζει εσένα. Που με μια σου λέξη, θα βρίσκεται κατευθείαν κοντά σου. Που θα έχει τον τρόπο του, να σε κάνει να νιώθεις τόσο ξεχωριστή λες και δεν υπάρχει άλλη γυναίκα στο πλανήτη αυτόν. Γιατί για εκείνον θα είσαι η «πριγκίπισσά» του. Γιατί η ζωή του, θα έχει νόημα και ουσία μόνο όταν βρίσκεσαι εσύ εκεί. Και πίστεψε με, θα είναι εκείνος που θα δώσει αληθινό και διαφορετικό νόημα στο «σ’ αγαπάω» σου.

Και τότε θα συνειδητοποιήσεις ότι «δεν είναι όλοι ίδιοι». Θα θέλεις να βροντοφωνάξεις πρώτα σε εκείνον και μετά σε όλους τους άλλους ότι «διαφέρει». Κι αυτό γιατί στο δικό σου τον «μικρόκοσμο» είναι τόσο διαφορετικός από όλους, που αυτή του η «ιδιαιτερότητα», τον κάνει να είναι μοναδικά φτιαγμένος για σένα. Είναι το μέτρο σύγκρισης γι’ όσους μπήκαν στη ζυγαριά της ζωής σου, που από δω και πέρα θα πέφτει πάντα προς το μέρος του.