5 Σημάδια συναισθηματικής απιστίας!

Κάποιες φορές συμβαίνει ενώ βρισκόμαστε σε μια σχέση να γνωρίσουμε κάποιον ή κάποια και σύντομα αυτή η γνωριμία να νιώσουμε ότι πάει να ξεπεράσει τα φιλικά όρια.

Αυτό που μέσα μας, ίσως πυροδοτεί το ερωτικό ενδιαφέρον για έναν άντρα ή μια γυναίκα, ενώ ήδη είμαστε με έναν άλλον άνθρωπο, μπορεί να είναι κάτι πολύ αθώο, όπως μια απλή συζήτηση την περίοδο που έχουμε ρουτινιάσει στην σχέση μας ή μπορεί να είναι πιο περίπλοκο, δηλαδή να υπάρχει ισχυρή έλξη και να σκεφτόμαστε σοβαρά να χωρίσουμε. 

Στην πρώτη περίπτωση, η γυναίκα ή ο άντρας που διατηρούμε μια φιλία,στην οποία υπάρχει το φλερτ, μάλλον έχει κάτι εξωτερικά ή στον χαρακτήρα που εμάς μας ελκύει, μας κολακεύει το ενδιαφέρον που λαμβάνουμε, βλέπουμε ότι ταιριάζουμε σε πολλά και σιγά σιγά αυτός ο νέος άνθρωπος αποκτά ιδιαίτερη σημασία για εμάς. Έτσι χωρίς να έχει γίνει τίποτα το ερωτικό, δημιουργείται ένας ενθουσιασμός και σκεφτόμαστε έντονα την νέα γυναίκα ή τον νέο άντρα που γνωρίσαμε.

Έρχεται λοιπόν η δεύτερη περίπτωση, η πιο περίπλοκη, στην οποία συνήθως συγκρίνουμε τον-την σύντροφό μας με το  αθώο και πλατωνικό “φλερτ” μας.  Αυτό το είδος φλερτ για πολλούς ανθρώπους είναι αναζωογονητικό και προσφέρει δόσεις αυτοπεποίθησης. Όμως θέλει προσοχή, γιατί εύκολα μπορεί κάποιος να περάσει τα “επιτρεπτά” όρια και να γίνει πιο συναισθηματική η όλη κατάσταση. 

Ποια λοιπόν είναι τα σημάδια μιας συναισθηματικής απιστίας;

1. Νιώθεις αμηχανία όταν σε πλησιάζει ο-η σύντροφός σου και συ ανταλλάζεις μηνύματα με το φιλικό σου πρόσωπο. Παράλληλα όταν είναι να συναντηθείτε, λες ψέματα στον-στην σύντροφό σου, βρίσκοντας δικαιολογίες ότι δεν θα είστε μόνο οι δύο σας ή ότι πρόκειται για θέμα δουλειάς.

2. Θέλεις να μοιράζεσαι τα πάντα, από σκέψεις, συναισθήματα και τα νέα σου, με το καινούργιο πρόσωπο που έχεις γνωρίσει και υπάρχει μεταξύ σας αυτό το πλατωνικό φλερτ. Νιώθεις ότι σε καταλαβαίνει καλύτερα από κάθε άλλον και ακούς με προσοχή και σεβασμό κάθε του άποψη. 

3. Αν τύχει να μην έρθετε σε επικοινωνία για μερικές μέρες αισθάνεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά στην καθημερινή σου ζωή, σαν να λείπει κάτι. 

4. Ζηλεύεις αν σου πει ότι υπάρχει κάποια κοπέλα ή κάποιο αγόρι που κάτι παίζει μεταξύ τους. Εσύ μπορείς να έχεις την σχέση σου, αλλά από εκείνον-η θέλεις αποκλειστικότητα.

5. Οπότε βρίσκεστε από κοντά υπάρχει χημεία και διάφορα υπονοούμενα στην ατμόσφαιρα, ενώ δεν λείπουν και τα αμοιβαία κομπλιμέντα.