Υπάρχει η τέλεια σχέση;

Όλοι μας ψάχνουμε έναν άνθρωπο που θα μας απογειώσει ψυχικά, θα μας κάνει να χαμογελάμε και θα νιώσουμε την ευτυχία μαζί του. Τα πάντα θα είναι όμορφα, όταν θα είμαστε στο πλευρό του, θα  πραγματοποιήσει κάθε κρυφό όνειρό μας και ευχή.

sxesi1

Μια χαρά ακούγονται όλα αυτά, όμως υπάρχει κανένας τέλειος άνθρωπος χωρίς κάποιο ελάττωμα που μαζί του θα πετύχουμε την συνταγή της τέλειας σχέσης; Η απάντηση φυσικά και είναι όχι, αλλά στα μάτια μας και μόνο για τον καθένα ξεχωριστά υπάρχει ένα τέτοιο πρόσωπο.

 Μερικοί θα τον βρούμε μετά από πολύ ψάξιμο και άλλοι θα σταθούν τυχεροί από την πρώτη ή δεύτερη γνωριμία. Άλλοι θα  χρειαστεί να πέσουμε πολλές φορές στα πατώματα, να κάνουμε τους συμβιβασμούς μας ξανά και ξανά, να δώσουμε ευκαιρίες στους λάθους ανθρώπους μέχρι να καταλάβουμε τι θέλουμε από μια σχέση, γιατί μόνο τότε θα μπορούμε να έχουμε έναν άνθρωπο που ίσως θα ξεπεράσει και κάθε μας προσδοκία.

Μα θα μου πείτε αφού δεν υπάρχει η τέλεια σχέση πως μπορεί κάποιος να είναι τόσο καλός ; Κι όμως μπορεί η τέλεια σχέση  να μην υφίσταται αλλά το θέμα είναι γιατί; Μα όσο ιδανικός και να είναι κανείς θα έρθουν στιγμές που θα τσακωθούμε μαζί του ή θα απογοητευτούμε. Το ίδιο κι αυτός με μας.

Άρα τέλεια σχέση όπως και συνεχόμενη ευτυχισμένη ζωή δεν γίνεται να έχουμε εκ των πραγμάτων. Εξάλλου δεν θα βαριόμασταν κάτι που θα ήταν μόνιμα υπέροχο και δεν θα χρειαζόταν να κάνουμε το παραμικρό για να συνεχίσουμε να είμαστε σε μια σχέση που περνάμε όμορφα και με έναν άνθρωπο που για μας είναι τέλειος; Μάλλον ναι θα έλεγα.

Το όλο μυστικό της τέλειας σχέσης κρύβεται πρώτον στο  χαρακτήρα του καθενός. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μας, διαμορφώνουν σε μεγάλο βαθμό τη συμπεριφορά μας ως σύντροφοι. Καθορίζουν επίσης τις αντιδράσεις μας όταν βιώνουμε μια μεγάλη χαρά, δυσκολία ή λύπη με τον άνθρωπό μας. Για παράδειγμα πολλές γυναίκες ότι κι αν τις έχει εκνευρίσει, λένε ότι δεν έχουν τίποτα, όταν τις ρωτήσει η σχέση τους. Αντίστοιχα πολλοί είναι οι άντρες που δεν εκφράζουν το τι νιώθουν για την κοπέλα τους και είναι κλειστοί , δημιουργώντας συχνά αμφιβολίες και δυσαρέσκεια.

Το δεύτερο μυστικό είναι οι ανάγκες που μας καλύπτει μια σχέση. Σίγουρα μια σωστή επικοινωνία και ο σεβασμός αποτελούν θεμέλια για να χτίσουμε σιγά σιγά την τέλεια σχέση. Ο ποιοτικός χρόνος και το να μοιράζεσαι με τον άλλον την καθημερινότητά σου θα έρθουν και θα δέσουν το γλυκό, που λένε. Και βέβαια το να σε κάνει ο άλλος καλύτερο άνθρωπο είναι η επιβεβαίωση πως βρίσκεσαι στην κατάλληλη  σχέση.

sxesi3

Όλα τα παραπάνω, θεωρητικά μια χαρά μας ακούγονται. Στην πράξη όμως με τα άγχη και τα προβλήματα όλα φαίνονται πιο δύσκολα. Όμως με λίγη καλή διάθεση και αν προσπαθούμε να βλέπουμε το ποτήρι πάντα μισογεμάτο, θα διαπιστώσουμε σύντομα πως οι σχέσεις με το άλλο φύλο μπορεί να είναι πολύ πιο εύκολες από όσο πιστεύουμε.

Πώς θα καταλάβουμε λοιπόν ότι ο σύντροφος μας είναι αυτό που ψάχναμε; Αυτό κι αν είναι εύκολο! Καταρχάς θα καταλαβαινόμαστε με ένα μόνο βλέμμα και ακόμη οι στιγμές σιωπής δεν θα είναι αμήχανες μεταξύ μας. Επιπλέον πολύ συχνά θα κάνει κάτι που έχουμε ανάγκη χωρίς να του το πούμε π.χ. θα έρχεται και θα μας σκάει ένα φιλί ή θα μας παίρνει αγκαλιά. Η ευτυχία μας και το να μη μας λείπει τίποτα θα είναι στις προτεραιότητες του εμπράκτως. Θα είναι όμως όλα αυτά αμφίδρομα.

Όταν κι αν βρίσκει κανείς την τέλεια σχέση  όλα συμβαίνουν αβίαστα και όποια δυσκολία κι αν παρουσιαστεί  ξεπερνιέται άμεσα. Δεν ισχύει πως ότι αξίζει πονάει κι είναι δύσκολο. Τουναντίον μάλιστα. Οι μεγάλοι έρωτες φέρνουν και μεγάλες δόσεις χαράς και ευτυχίας στη ζωή μας, μας δίνουν ώθηση και είναι σχέσεις δούναι και λαβείν. Δεν χρειάζονται κολπάκια  για να κάνουμε τον άλλον να τρέχει από πίσω μας ούτε σκωτσέτζικα   ντους.

Τέλος ο τέλειος σύντροφος άντρας ή γυναίκα μας θέλει, μας γουστάρει και μας αγαπά γι αυτό που είμαστε. Και έπειτα κι αυτός κι εμείς θέλουμε να μείνουμε και σαν χαρακτήρες και εμφανισιακά όπως είμαστε και μας γνώρισε κι δεν θα πούμε ποτέ ας αφεθούμε τώρα ,αφού δέσαμε το γάιδαρό μας. Το θαύμα της τέλειας σχέση θα μας συμβεί αρκεί  να  πιστέψουμε σ αυτό, και στον άνθρωπο που έχουμε, γιατί είναι από τα πράγματα εκείνα που όταν τα πιστεύεις γίνονται. Και συνήθως υπάρχει κάποιος άνθρωπος που σε κάνει να πιστέψεις.

Και μην ξεχνάτε ότι  τα πράγματα είναι  απλά, τα αληθινά συναισθήματα δεν σβήνουν και μας δένουν, και μη κοιτάτε το δέντρο, χάνοντας έτσι το δάσος!