Διακοπές κοντά στη φύση: Η Αλόννησος σας περιμένει!

Είναι ο τρίτος πιο δημοφιλής προορισμός των Σποράδων μετά τη Σκιάθο και τη Σκόπελο αλλά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα δύο αυτά πανέμορφα νησιά. Ο λόγος για την Αλόννησο, το μικρό καταπράσινο διαμαντάκι της Μαγνησίας που κλέβει την καρδιά των επισκεπτών από την πρώτη στιγμή.

Η έκτασή της είναι μεγαλύτερη από αυτήν της Σκιάθου, ωστόσο, το κατοικημένο τμήμα της είναι μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό των εδαφών της που περιορίζεται κυρίως στο Πατητήρι, το γραφικό λιμανάκι της και στην Παλιά Χώρα που βρίσκεται σε ύψωμα με εκπληκτική θέα, ενώ ο πληθυσμός δεν ξεπερνάει τις 3.000 κατοίκους.

Οι παραλίες του νησιού είναι πολλές και με ιδιαίτερη ομορφιά. Χαρακτηριστικά λέγεται ότι αν ένας ταξιδιώτης μείνει στο νησί όλο το καλοκαίρι θα υπάρχει μία παραλία για να ανακαλύπτει κάθε μέρα! Η πιο γνωστή από αυτές είναι η Χρυσή Μηλιά, η ειδυλλιακή όαση με ψιλή αμμουδιά και πεντακάθαρα νερά που προσφέρεται επίσης για θαλάσσια σπορ. Εξίσου εντυπωσιακή και η οργανωμένη παραλία του Αγίου Δημητρίου που θεωρείται από πολλούς η ομορφότερη παραλία του νησιού. Καταλαμβάνει μία μεγάλη έκταση στις δύο πλευρές μιας μικρής χερσονήσου και προσφέρει στους λουόμενους ασύγκριτη θέα. Επίσης ο Λευτός Γιαλός με το μικρό βοτσαλάκι αποτελεί την καταλληλότερη επιλογή για τις νεαρές ηλικίες καθώς διαθέτει beach bar με DJ που επιλέγει την καλύτερη χορευτική μουσική του καλοκαιριού.

Η βραδινή ζωή στο νησί της Αλοννήσου εντοπίζεται στο Πατητήρι με τους πολλούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, αλλά κυρίως στην Παλιά Χώρα που προσφέρει πλήθος επιλογών για όλα τα γούστα. Σπεσιαλιτέ του νησιού είναι η χαρακτηριστική τυρόπιτα της Αλοννήσου με φέτα και τραγανό φύλλο, μία λαχταριστή γευστική πανδαισία που κανείς δεν πρέπει να παραλείψει. Ωστόσο, ο τουριστικός χαρακτήρας της Αλοννήσου δεν είναι τόσο έντονος όσο ο φυσικός, οικολογικός της χαρακτήρας και για το λόγο αυτό αποτελεί πόλο έλξης για τους φίλους του φυσιολατρικού τουρισμού. Η όλη νοοτροπία των ντόπιων κινείται γύρω από την προστασία του περιβάλλοντος, το σεβασμό στη φύση και την επαφή με αυτήν. Στο νησί θα βρει κανείς τη Διεθνή Ακαδημία Κλασικής Ομοιοπαθητικής Ιατρικής και με λίγη τύχη θα έχει την ευκαιρία να κολυμπήσει δίπλα σε δελφίνια και φώκιες που βρίσκονται στο θαλάσσιο πάρκο, το μεγαλύτερο τόπο προστασίας θαλάσσιων ειδών στην Ευρώπη.

Όσον αφορά τη διαμονή και μετακίνηση στο νησί, υπάρχουν πολλά καταλύματα τόσο στο λιμάνι όσο και στα μικρότερα χωριά. Η φιλοξενία είναι υψηλού επιπέδου και οι ντόπιοι δεν παύουν στιγμή να είναι ευγενικοί και εξυπηρετικοί. Η μετακίνηση από το λιμάνι στην Παλιά Χώρα γίνεται με το δημοτικό λεωφορείο που εκτελεί συχνά δρομολόγια όλη την ημέρα, ενώ καθημερινά διοργανώνεται εκδρομή σε μία ή δύο από τις αμέτρητες παραλίες με πούλμαν που ξεκινάει στις 9 το πρωί και επιστρέφει στο λιμάνι στις 4 το απόγευμα. Επίσης υπάρχουν και εναλλακτικές επιλογές μετακίνησης, όπως τα καΐκια που αποβιβάζουν σε πολλές παραλίες και οι δρόμοι πεζοπορίας για τους φίλους της άσκησης.

Αν λοιπόν αγαπάτε τη φύση και αναζητάτε έναν ήσυχο προορισμό με κρυστάλλινες θάλασσες και μαγευτικά τοπία τι κάθεστε; Ετοιμάστε αμέσως βαλίτσες! Η Αλόννησος σας περιμένει!  

———-

Χρύσα Γούτα