Πώς να διαλέξεις το κατάλληλο «βιβλίο για το καλοκαίρι»!

Κάθε σύγχρονος χίπστερ που σέβεται τον εαυτό του πρέπει, προτού φύγει για τις καλοκαιρινές του διακοπές να πακετάρει -μαζί με τα γυαλάκια και το φουλάρι του- το βιβλίο το οποίο θα μπορεί να του κρατάει συντροφιά στις ονειρεμένες παραλίες που θα επισκεφθεί.

βιβλία παραλία

Με ποια κριτήρια όμως μπορεί κάποιος να επιλέξει το σωστό βιβλίο;

1. Το μέγεθος μετράει!

Κι όμως δεν είναι αυτό που φαντάζεστε! Στις διακοπές μας είμαστε πάντα υπερβολικά πολυάσχολοι και ενώ θέλουμε να είμαστε κουλτουριάρηδες, συνήθως δεν προλαβαίνουμε να τελειώσουμε το βιβλίο μας, όπως υποσχεθήκαμε στον εαυτό μας. Αφήστε που τα υπερμεγέθη βιβλία πιάνουν πολύ χώρο στην τσάντα μας. Επίσης, είναι κάπως δύσκολο να τα κρατάμε με το ένα χέρι ενώ με το άλλο απολαμβάνουμε το κοκτέιλ μας στις εξωτικές πλαζ που λιαζόμαστε! Οπότε μια μικρή συμβουλή· το μέγεθος «κουμούτσα» καλό θα ήταν να αποφεύγεται!

2. Ένα και καλό!

Αφού δεν θα τα διαβάσετε όλα αυτά τα βιβλία, τι τα παίρνετε μαζί; Εκτός αν αντί για καλοκαιρινές διακοπές αποφασίσατε να γίνεται ερημίτες σε κανένα βουνό, παρέα με τις αρκούδες! Ακόμα, είναι και θέμα χώρου!( Τα ‘παμε αυτά πριν, το ξεχάσατε;) Άρα να είστε φειδωλοί στον αριθμό των συγγραμμάτων που θα πάρετε μαζί σας. Μήπως καλύτερα να τα περιορίσουμε σε ένα και καλό;

3. Trust in yourself

Ο καθένας μας έχει διαφορετικό γούστο στην ψυχαγωγία, η οποία περιλαμβάνει και τα βιβλία. Αφού λοιπόν το γούστο είναι υποκειμενικό, μην εμπιστευτείτε κανέναν άλλο εκτός από τον ειδικό σε αυτά τα θέματα… δηλαδή τον εαυτό σας! Αφού, πρέπει να ξεχωρίσετε το «εκλεκτό» ανάμεσα στα πολλά, η δική σας κρίση είναι η καλύτερη. Είτε αυτό θα είναι αισθηματικό, είτε αστυνομικό, είτε φαντασίας ή και αυτό που λέμε «κλασικό», το βιβλίο πρέπει να σας ικανοποιεί απόλυτα, να ξεκουράζει το μυαλό σας, να σας ταξιδεύει. Για να έχει το ταξίδι σας αυτό ούριο άνεμο, κάντε τα κουμάντα σας!

Αυτές ήταν οι δικές μου συμβουλές για να διαλέξετε τον κατάλληλο «σύντροφο» του καλοκαιριού! Καλό καλοκαίρι και καλό… διάβασμα!!!

——-

Ηλιάνα Μποκή