“Women Going Digital”: Δωρεάν πρόγραμμα ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων για άνεργες γυναίκες

“Women going digital: Πρόγραμμα ενδυνάμωσης τεχνολογικών & λεπτών δεξιοτήτων για Άνεργες Ελληνίδες Γυναίκες & μετανάστριες δεύτερης γενιάς, με σκοπό την ενίσχυση της απασχολησιμότητας τους”.

Το πρόγραμμα “Women Going Digital” υλοποιείται πιλοτικά για την περίοδο Μάιος – Σεπτέμβριος 2020, με την υποστήριξη και χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Iδρύματος Λάτση. Το πρόγραμμα σχεδίασαν και υλοποιούν το Κέντρο Διοτίμα, με μακρά εμπειρία στην ενδυνάμωση γυναικών, και η Social Hackers Academy με εξειδίκευση στην τεχνολογική εκπαίδευση & απασχολησιμότητα!

Στόχος: 

Σύμφωνα με τα ερευνητικά δεδομένα, οι γυναίκες υπο-εκπροσωπούνται σταθερά στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), αντιμετωπίζοντας δυσκολίες τόσο στην ένταξή τους στην ψηφιακή αγορά εργασίας, όσο και στην καθημερινότητά τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, το πρόγραμμα «Women Going Digital» στοχεύει στην:

  • ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων άνεργων γυναικών
  • αναβάθμιση τους επαγγελματικού τους προφίλ
  • διευκόλυνσή της πρόσβασής τους στην (ψηφιακή) αγορά εργασίας
  • ευαισθητοποίηση για τη χαμηλή εκπροσώπησης των γυναικών στις ΤΠΕ και την ανάληψη δράσεων για τη σύγκλιση του έμφυλου ψηφιακού χάσματος

Κύριες δραστηριότητες: 

  • Σεμινάριο εκμάθησης κατασκευής ιστοσελίδων WordPress (90 ώρες)
  • Σεμινάριο εκμάθησης βασικής χρήσης υπολογιστή (basic skills) (20 ώρες)
  • Εκπαιδεύσεις ενίσχυσης λεπτών δεξιοτήτων (soft skills)
  • Δικτύωση με την αγορά εργασίας
  • Έρευνα για τη χαμηλή εκπροσώπησης των γυναικών στον τεχνολογικό τομέα

Πληροφορίες για συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε WordPress 

Η επιμόρφωση θα διαρκέσει δυόμιση μήνες, με ενδεικτική ημερομηνία έναρξης και λήξης: 1 Ιουλίου- 30 Σεπτεμβρίου. Τα σεμινάρια θα υλοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα, απογευματινές ώρες, εξ αποστάσεως, μέσω της πλατφόρμας Google meet. 

Δυνατότητα συμμετοχής έχουν 15 άνεργες Ελληνίδες και μετανάστριες δεύτερης γενιάς, άνω των 18 ετών, με βασικές γνώσεις Αγγλικών.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της επιμόρφωσης και των εξετάσεων που θα ακολουθήσουν, οι συμμετέχουσες θα λάβουν πιστοποίηση στην κατασκευή ιστοσελίδων WordPress. 

Όσες ενδιαφερόμενες παρακαλούνται να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα συμμετοχής από 2 -19 Ιουνίου. Οι επιλεγόμενες αιτούσες θα περάσουν από συνέντευξη. Σε περίπτωση που οι θέσεις συμπληρωθούν νωρίτερα οι ενδιαφερόμενες θα ενημερωθούν με επόμενη ανακοίνωση. 

Συμπληρώστε τη φόρμα εδώ