6 Τρόποι για να γνωρίσεις νέο κόσμο

Ένα από τα κλασικά ερωτήματα που προκύπτουν, κυρίως στο γυναικείο πληθυσμό, είναι πως θα καταφέρεις από single να βρεις έναν άλλο άνθρωπο, να ταιριάζετε και να προχωρήσετε σε κάτι παραπάνω από ένα one night stand.

Κοιτάζοντας πίσω σε προηγούμενες σχέσεις τόσο δικές μου όσο και γνωστών μου, αποφάσισα να μοιραστώ μερικούς τρόπους που ήταν αποτελεσματικοί ώστε να γνωρίσουμε νέα άτομα.

1) Μέσω φίλων. Ο πιο κλασικός και παραδοσιακός τρόπος είναι αυτός μέσω φίλων και γνωστών. Όταν σε μία παρέα υπάρχουν κορίτσια και αγόρια, είναι δεδομένο ότι αυτά τα άτομα θα έχουν και άλλους φίλους εκτός αυτής της παρέας. Στη συνέχεια, ο φίλος ή φίλη σου που θα αναγνωρίσει κοινά ανάμεσα σε εσένα και σε κάποιον φίλο του/της, μπορεί να το κανονίσει ώστε σας φέρει κοντά.

2) Μέσω Πάρτυ. Ένας από τους κύριους λόγους που πηγαίνουμε σε πάρτυ, πέρα από το να τιμήσουμε τον εορτάζοντα, είναι για να γνωρίσουμε και κάποιο άλλο άτομο που παρευρίσκεται εκεί. Βρισκόμενοι σε έναν περιορισμένο χώρο, με αρκετούς κοινούς γνωστούς, δεν είναι δύσκολο κάποιος από αυτούς να μας συστήσει σε εκείνον τον άγνωστο που κάθεται και πίνει το ποτάκι του αμέριμνος, ή να πάρουμε τα ηνία μόνοι μας και να πάμε να του μιλήσουμε. Αφορμές για κουβεντούλα υπάρχουν άφθονες!

3) Μέσω του φροντιστηρίου/σχολείου/σχολής/εργασιακού χώρου. Γενικά μέρη στα οποία περνάμε μεγάλο μέρος των ημερών μας. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί έχουν γνωριστεί και έχουν έρθει πιο κοντά στα διαλείμματα τους στο φροντιστήριο, ή μέσω της τριβής τους στον εργασιακό  χώρο.

4)  Μέσω Facebook. Οκ, τα κοινωνικά δίκτυα έχουν κατακλύσει το σύμπαν και καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος της καθημερινότητας μας. Όταν έχουμε παραπάνω από 500 φίλους, κάποιους τους γνωρίζουμε αυτοπροσώπως, αλλά υπάρχουν και άλλοι που δεν θυμόμαστε πότε και γιατί γίναμε φίλοι. Στις περιόδους που είμαστε σε αναζήτηση, αρκετές φορές καταφεύγουμε στους εικονικούς μας “φίλους”.

5) Από το στέκι μας. Υπάρχουν ορισμένα μέρη που πηγαίνουμε ξανά και ξανά είτε για να πιούμε καφέ, είτε για να αγοράσουμε κάτι, κτλ. Όταν πλέον έχουμε φτάσει στο σημείο να ξέρουμε τον κόσμο εκεί με το μικρό του όνομα, είναι εύκολο να γίνει παιχνίδι αργότερα, με τα γνωστά πειράγματα. Αν τα πράγματα εξελιχθούν σε κάτι παραπάνω είναι στο χέρι των συμμετεχόντων.

6) Μέσω τύχης. Αυτή η περίπτωση ανήκει στα σενάρια που γράφει η ζωή, τα οποία έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από όλα. Μπορεί ένα συνέδριο να φέρει κοντά δύο ανθρώπους από τελείως διαφορετικά μέρη, μία συναυλία να ενώσει δύο μουσικόφιλους και ένα tag σε μία φωτογραφία από το ίδιο κλαμπάκι να οδηγήσει σε ένα απρόσμενο add.

Ποτέ δεν ξέρεις τι σε περιμένει στην επόμενη γωνία. Μην απογοητεύεσαι, τα καλύτερα έρχονται.