Πράγματα στο σπίτι μας, που πρέπει να αλλάζουμε συχνά (part 2)

Ποια είναι ακόμη τα αντικείμενα που συνιστούν και οι ειδικοί να αλλάζουμε στο σπίτι μας για λόγους κυρίως υγιεινής; 


Το ξυραφάκι

Ειδικά εμείς οι γυναίκες τώρα το καλοκαίρι, αν δεν καταφύγουμε στην λύση του λέιζερ ή κάποιας άλλης μορφής αποτρίχωσης με διάρκεια, τότε το ξυραφάκι είναι ένα αντικείμενο που το χρησιμοποιούμε αν όχι κάθε μέρα, τότε σίγουρα ανά δύο μέρες. Οπότε πρέπει να έχουμε ένα καλό ξυραφάκι, που να μας βολεύει, να μην κοβόμαστε και φυσικά να είναι καθαρό , για να μην προκαλέσει κάποια αλλεργία με ερεθισμό στο δέρμα μας. Αν λοιπόν δούμε ότι αρχίζει να φθείρεται και μετά από περίπου 10 χρήσεις, είναι καλό να το πετάμε και να παίρνουμε καινούργιο.


Η βούρτσα των μαλλιών

Μπορεί να χρησιμοποιούμε την βούρτσα των μαλλιών ακόμη και για πολλά χρόνια ακριβώς την ίδια,όμως ήξερες ότι η διάρκεια ζωής της είναι ο μισός χρόνος; Γιατί όμως να την αλλάξουμε από την στιγμή που κάνει μια χαρά την δουλειά της και δεν έχει χαλάσει , θα μου πεις; Αν δεις προσεκτικά το μαξιλαράκι της και το πλαστικό ή την τρίχα που είναι φτιαγμένη η βούρτσα σου με τον καιρό αυτά φθείρονται και μόνο κακό θα κάνουν στα μαλλιά σου. Οπότε είναι ένα ακόμη πράγμα που πρέπει να μπει στην λίστα με τα αντικείμενα που πρέπει να ανανεώνουμε για λόγους υγιεινής.

Οι πετσέτες

Τέλος οι πετσέτες που χρησιμοποιούμε για το μπάνιο μας ή τα χέρια και το πρόσωπο μας , όσο καλής ποιότητας κι αν είναι (το καλύτερο είναι να χρησιμοποιείς βαμβακερές), δεν κρατάνε για πάντα. Μπορείς για λόγους υγιεινής να τις απλώνεις πιο συχνά έξω για να στεγνώνουν και να μην μένει η υγρασία επάνω τους για ώρες, αλλά μετά από 2 περίπου χρόνια που χάνουν την ικανότητα να απορροφούν το ίδιο καλό είναι να της ανανεώνεις και να της αλλάζεις.

Αν μέχρι στιγμής δεν γνώριζες κάτι από τα παραπάνω δεν χρειάζεται να ανησυχείς ή να νιώθεις περίεργα. Ειδικά για κάποια πράγματα, όπως η βούρτσα των μαλλιών είναι δύσκολο να σου πάει πάντα ο νους σου. Όμως από δω και πέρα μπορείς να προσπαθήσεις να βάλεις αυτές τις νέες πληροφορίες στην καθημερινή σου ζωή .

Δείτε το 1ο part εδώ