Ελεύθερο camping! Οδηγίες για αρχάριους

Αν για τις φετινές σου διακοπές, διάλεξες και πήρες την απόφαση, να κάνεις για πρώτη φορά στη ζωή σου ελεύθερο camping, έκανες πολύ καλά. Είναι , οφείλω να ομολογήσω μια τολμηρή απόφαση! Και πραγματικά αξίζει να το δοκιμάσεις έστω μια φορά.

Ούτε χρειάζεται να είσαι, παιδί της φύσης, για να επιλέξεις το ελεύθερο κάμπινγκ, ως τρόπο για να κάνεις τις διακοπές σου.

Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για μια εμπειρία, η οποία θα σου μείνει αξέχαστη και θα την θυμάσαι, χρόνια μετά. Βέβαια καλό είναι να να ακολουθήσεις κάποιες σωστές οδηγίες. Ποιες όμως είναι αυτές;

1)  Διάλεξε προσεχτικά σε ποιο μέρος θα πας διακοπές, αλλά και με ποια  παρέα. Προσωπικά αν με ρωτάς ποια είναι η δικιά μου συμβουλή, καλό θα είναι έστω κι ένα μέλος της παρέας να έχει κάνει στο παρελθόν ελεύθερο camping.

2) Επέλεξε να στήσεις την σκηνή κάτω από δέντρα, ώστε  να μην έχεις τον ήλιο όλη την ημέρα και ζεσταίνει την σκηνή, άρα κι εσένα και τα πράγματα που θα έχεις μέσα. Επίσης έτσι δεν θα χρειάζεσαι να ξυπνάς από πολύ πολύ νωρίς το πρωί.

3) Το μέρος που θα διαλέξετε να κάνετε το ελεύθερο κάμπινγκ και να διανυκτερεύσεις είναι καλό να έχει κοντά κάποια καντίνα ή  beach bars, τα οποία  παρέχουν ντουζ ώστε να μπορείς να κάνεις μπάνιο με σαμπουάν κι αφρόλουτρο.

4) Υπάρχουν βέβαια ειδικές ντουζιέρες που αποθηκεύουν νερό  και να την τοποθετήσεις σε μέρος που θα τη βλέπει ο ήλιος ώστε να έχεις ζεστό νερό όλη την ημέρα.

5)  Από τα πιο σημαντικά που πρέπει να πάρεις μαζί σου, είναι ένα μικρό φαρμακείο με τα απαραίτητα, όπως ένα ντεπον, ορό, αμμωνία καί ιώδιο.

6) Μην ξεχάσεις βέβαια να πάρεις μαζί σου φακούς για να βλέπεις την να νύχτα.

Απολαύσε λοιπόν την ηρεμία της φύσης, ξεκουράσου και γύρισε στην καθημερινή ζωή με χαρά!