Πρωτοετής φοιτητής: συμβουλές για να κάνεις μία καλή αρχή!

Είσαι νέος φοιτητής, μόλις ξεμπέρδεψες από τις Πανελλήνιες, πέρασες σε μια σχολή, ίσως και σε ξένη πόλη και άφησες πίσω σου τα σχολικά χρόνια;

πρωτοετής φοιτητής

Τώρα λοιπόν, είσαι σε μια νέα περίοδο στη ζωή σου, σχεδόν τα πάντα είναι πρωτόγνωρα για σένα και καλό θα ήταν να βάλεις έναν προγραμματισμό για να μην πελαγώσεις και αγχώνεσαι χωρίς λόγο.

Ας δούμε μαζί οπότε τα πρώτα βήματα της φοιτητικής σου ζωής:

1. Αν πέρασες σε μια άλλη πόλη καλό είναι σύντομα να επισκεφτείς την πόλη της σχολής σου για να βρεις ένα σπίτι ή να κάνεις αίτηση για διαμονή στις εστίες.

2. Μάθε ποια έγγραφα χρειάζονται για την εγγραφή στη σχολή σου και τακτοποιήσε τα άμεσα για να μην τρέχεις τελευταία στιγμή.

3. Αμέσως μόλις ξεκινήσει η σχολή ενημερώσου για την διαδικασία παραλαβής της ακαδημαϊκής ταυτότητας (γίνεται ηλεκτρονικά), της κάρτας σίτισης, την δήλωση μαθημάτων και συγγραμμάτων. Τα δύο τελευταία καλό είναι να τα μάθεις καλά γιατί θα τα αλλάζεις κάθε εξάμηνο.

4. Σίγουρα θα νιώθεις τις πρώτες μέρες  στη σχολή λιγάκι άβολα και αμήχανα που δεν θα γνωρίζεις κανέναν. Γι αυτό προσπάθησε να δικτυωθείς, πιάσε κουβέντα στους συμφοιτητές σου αλλά και σε άτομα μεγαλύτερων εξαμήνων. Μάθε για δραστηριότητες, ζήτα συμβουλές για τα μαθήματα και γρήγορα θα κάνεις τις πρώτες παρέες σου.

5. Τέλος θα υπάρξουν πολλές φορές που θα βαριέσαι να πας για μάθημα και θα προτιμήσεις ένα φοιτητικό καφέ παρέα ίσως με τάβλι ή tichu και θα θέλεις γενικά το πρώτο καιρό να απέχεις λίγο από το διάβασμα για να ζήσεις και συ τη ζωή σου. Εγώ θα σε συμβούλευα όμως να χαλαρώσεις μεν, με μέτρο δε. Γιατί θα σκεφτείς σίγουρα πως και τίποτα να μην περάσεις την πρώτη εξεταστική δεν έγινε και κάτι, αλλά μετά θα το βρεις μπροστά σου και θα αρχίσεις να αγχώνεσαι αν καταλάβεις πόσο γρήγορα περνάνε τα εξάμηνα.

Καλή αρχή λοιπόν σε εσάς, τους νέους φοιτητές, ελπίζω να περάσατε σε μια σχολή που θέλατε κι αν όχι μπορείτε είτε να ξαναπροσπαθήσετε, είτε να βρείτε τα θετικά του τμήματός σας, και ελπίζω να σας βοηθήσαμε λίγο με τις συμβουλές μας για την φοιτητική ζωή σας!!

Αναμείνατε για το επόμενο αρθράκι μας!