Οδηγός επιβίωσης σκύλων σε ταξίδι!

Όπως οι άνθρωποι, έτσι και τα αγαπημένα μας σκυλάκια, όσο πιο πολύ ταξιδεύουν μαζί μας, τόσο το συνηθίζουν πιο πολύ κάθε φορά και εξοικειώνονται. Εδώ λοιπόν θα βρεις έναν οδηγό επιβίωσης για τους σκύλους στα ταξίδια, για να περάσετε όλοι καλά και με ασφάλεια!

Ο σκύλος σου είναι ένα μέλος ουσιαστικά της οικογένειάς σου, κάτι σαν το παιδάκι σου. Χρειάζεται λοιπόν ευθύνη, ασφάλεια και ηρεμία όταν είναι να τον πάρεις μαζί σου στις διακοπές.  

Πριν από το ταξίδι πρέπει να κάνεις τις απαραίτητες προετοιμασίες ώστε να είστε όλοι άνετοι, άνθρωποι και σκύλοι. Καλό είναι να έχεις κουρέψει το σκυλάκι σου για να μην γεμίσετε με τρίχες ή έστω να τις έχεις περιποιηθεί, με ένα κατάλληλο γάντι, να τον έχεις κάνει βέβαια και μπάνιο για να μην σκάσει κι αυτό. Οπότε βούρτσισμα και λούσιμο, θα κάνουν να πέφτουν πιο λίγες τρίχες. 

Σιγουρέψου ότι έχεις πάρει μαζί όλα τα χαρτιά του σκύλου σου, το βιβλιάριο του και ότι έχεις προνοήσει ήδη να έχει τσιπάκι, κάτι που είναι υποχρεωτικό, ούτως ή άλλως στα κατοικίδια ζώα, αφού αποτελεί την δική τους ταυτότητα. 

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας, ο πιο ασφαλής τρόπος για τον σκύλο σου, ειδικά αν είναι μικρόσωμος , είναι να τον έχεις μέσα σε ειδικό κλουβί. Πόσο μάλλον αν είσαι μόνος σου, χωρίς παρέα. Έτσι θα ταξιδέψεις, πιο συγκεντρωμένα, χωρίς μεγάλο άγχος, ειδικά αν οδηγάς αυτοκίνητο. Αλλιώς μπορείς να τον έχεις στο πίσω κάθισμα με κάποια ειδική ζώνη που θα βρεις στο εμπόριο. Καλό θα είναι επίσης να κάνεις κάποιες στάσεις στην διαδρομή σου, ώστε να φάτε κάτι, να πιείτε νερό και ότι άλλο χρειάζεται για ανθρώπους και σκυλιά.

Πριν κλείσεις το ξενοδοχείο στο οποίο θα μείνετε, σιγουρέψου ότι δέχονται κατοικίδια ζώα, αν χρεώνουν επιπλέον και πόσο και διάβασε τις αξιολογήσεις που θα βρεις. Ενημέρωσε τους και για το τι σκύλο θα φέρεις μαζί σου, για να μην υπάρχουν εκπλήξεις. 

Τέλος αφού αποφάσισες να πάρεις μαζί σου το σκυλάκι σου, μην ξεχνάς ότι θα κάνει κι εκείνο τις διακοπές του. Οπότε μην το αφήνεις όλη μέρα στο δωμάτιο και παίρνε το μαζί σου, όπου αυτό είναι εφικτό.