Τέσσερις προορισμοί, κοντά στην Αθήνα, σε περιμένουν για στιγμές χαλάρωσης!

Ιδανικοί προορισμοί για Σαββατοκύριακο…σας παρουσιάζουμε 4 προορισμούς κοντά στην Αθήνα που προσφέρονται για μικρές αποδράσεις και στιγμές χαλάρωσης:

Άνδρος

Δύο ώρες από την Ραφήνα, αυτό το υπέροχο νησί με την φυσική του ομορφιά, πάντα ξεχωρίζει. Αν πας, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις την παραδοσιακή σπεσιαλιτέ τους, που είναι η φρουτάλια (πρόκειται για ένα είδος ομελέτας, με πατάτες, αυγά και λουκάνικα).  Στο λιμάνι του νησιού, στο Γαύριο θα έχεις πολλές επιλογές για διασκέδαση και πολλά μαγαζιά να κάτσεις. Στο Μπατσί θα πρέπει σίγουρα να πας για το μαγικό του ηλιοβασίλεμα.Από παραλίες, αμμώδεις είναι η Άχλα, η Χρυσή Άμμος και το Νημπορείο.

Ύδρα

Η Ύδρα βρίσκεται κι αυτή δύο με τρεις ώρες περίπου από τον Πειραιά και σίγουρα θα πρέπει να πας έστω και μια φορά. Στο νησί αυτό θα κινείσαι κυρίως σαν πεζός, αφού στην χώρα απαγορεύεται το αυτοκίνητο.  Τα σοκάκια,τα γαϊδουράκια,τα μαγαζιά στο λιμάνι και το φαγητό τους, θα κάνουν την διαμονή σου αξέχαστη. Είναι ένα νησί ιδανικό, για κάθε εποχή!

Αγία Άννα, Εύβοια

Αν προτιμάς τις οδικές εκδρομές, τότε η Αγία Άννα  στην Βόρεια Εύβοια, είναι ο ιδανικός προορισμός για σένα. Η θέα είναι πραγματική φοβερή, ενώ η αμμώδης παραλία των 4 χιλιομέτρων, είναι η καλύτερη για μοναδικές βουτιές και ηλιοθεραπεία. Κοντά στο χωριό της Αγίας Άννας, βρίσκεται ένα από τα πιο γνωστά φαράγγια, αυτό της Μπουλοβίναινας, ενώ μπορείτε να δείτε και τους καταρράκτες της Δρυμώνας. 

Αγκίστρι

Μόλις μία ώρα από την Αθήνα, το Αγκίστρι δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα μας. Πρόκειται για ένα πολύ μικρό νησί, με δύο λιμάνια, που όλα τα μαγαζιά και τα ξενοδοχεία συγκεντρώνονται εκεί. Το Μεγαλοχώρι προσφέρει πιο πολύ ησυχία και ηρεμία, ενώ η Σκάλα είναι πιο τουριστικό μέρος. Οι παραλίες του νησιού που αξίζει σίγουρα να επισκεφτείς είναι  η Απόνησος, η Δραγωνέρα, η Σκάλα και η Χαλικίαδα , που συγκεντρώνει πολλούς γυμνιστές και άτομα που κάνουν κάμπινγκ.