Μίνι οδηγός για διακοπές χωρίς προβλήματα

Καλοκαίρι δεν σημαίνει μονάχα θάλασσα, ήλιος, ξεγνοιασιά και πάρτι. Το καλοκαίρι μπορεί να τύχει στον οποιονδήποτε κάποιο μικρό πρόβλημα, όπως τα τσιμπήματα, οι αλλεργίες, τα έντομα ή να φάει κανείς ένα χαλασμένο φαγητό, με αρκετά δυσάρεστες συνέπειες. 


Αλλεργίες

Κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών κυριαρχούν δύο αλλεργίες. Η πιο συνηθισμένη είναι το απλό και καλοήθες εξάνθημα,που εμφανίζεται δύο ημέρες μετά,  την πολύωρη έκθεση στον ήλιο. Κυρίως προσβάλλει τις γυναίκες σε ηλικία από 25 ως 45 και το συναντάμε στα άκρα και το ντεκολτέ. 

Η δεύτερη σύνηθης αλλεργία είναι το πολυμορφικό εξάνθημα, που μπορεί να προκληθεί και από λίγη ώρα στον ήλιο και το βλέπουμε τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες. Εδώ έχουμε πιο έντονη ερυθρότητα και κνησμό στο πρόσωπο, στο ντεκολτέ και στα πόδια. 


Για να αποφύγουμε αυτές τις αλλεργίες μπορούμε να πάρουμε χάπια-βιταμίνες μαυρίσματος δύο με τρεις εβδομάδες πριν τις διακοπές μας, αλλά κι όσο αυτές διαρκούν. Αν την πατήσουμε ωστόσο, δεν πρέπει να μας βλέπει ο ήλιος μέχρι να υποχωρήσουν τα σπυράκια και ίσως να μας χορηγηθεί και μια κατάλληλη κρέμα ή αντισταμινικά για καταπολέμηση της αλλεργίας.

Έντομα

Τα κουνούπια σίγουρα είναι πολύ ενοχλητικά για όλους μας, ειδικά όταν μας “ρουφούν” το αίμα, με αποτέλεσμα να ξυνόμαστε συνέχεια μετά. Καλό είναι λοιπόν μόλις δούμε ότι μας τσίμπησε ένα κουνούπι να βάλουμε αμμωνία και για πρόληψη μπορούμε να βρούμε ένα απωθητικό σπρέι. 


Επίσης το καλοκαίρι μας ταλαιπωρούν κάποιες φορές οι μέλισσες και οι σφήκες. Αν τύχει να μας τσιμπήσουν, θέλει προσοχή το κεντρί και αν πονάμε πρέπει να βάλουμε αμέσως πάγο. Μετά απλώνουμε ένα διάλυμα αμμωνίας. Αν το τσίμπημα γίνει στο στόμα, καλούμε γιατρό ή το 166 αμέσως, αφού υπάρχει κίνδυνος για κώμα!

Διάρροια

Τέλος στις διακοπές που συνήθως τρώμε σε ταβέρνες και εστιατόρια έξω και δεν μαγειρεύουμε στο σπίτι μας, μπορεί η αλλαγή αυτή στην διατροφή μας, αλλά και στο κλίμα να προκαλέσει προβλήματα στον οργανισμό μας, που έχει συνηθίσει αλλιώς. Αυτό γίνεται απρόοπτα και κρατάει περίπου 4 μέρες. Οπότε τηρούμε τους κανόνες υγιεινής, πλένουμε τα χέρια μας, πίνουμε μόνο εμφιαλωμένο νερό και ενυδατωνόμαστε σωστά και μέσα από το τσάι και αναψυκτικά όπως η κόλα και αντιδιαρροϊκά.