Δωμάτια Διαφυγής – Are you ready to play the game….??

escape rooms

Έχεις 60′ στη διάθεση σου, ένα δωμάτιο διαφυγής γεμάτο μυστικά και κρυμμένους γρίφους…. το χρονόμετρο κυλάει αντίστροφα, μπορείς να αποδράσεις πριν ο σχιζοφρενής δολοφόνος γυρίσει για εσένα;;;

Δωμάτια διαφυγής το σημερινό θέμα μας. Τα τελευταία λίγα χρόνια τα δωμάτια διαφυγής αποτελούν έναν εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης για τους νέους ανθρώπους. Το concept είναι απλό. Ένα δωμάτιο, ένα σενάριο, πολλοί γρίφοι, συνδυαζόμενα στοιχεία, ένα σκοπός: να βγεις πριν το ρολόι δείξει 00:00.

Υπάρχουν δωμάτια για όλα τα γούστα. Σκοτεινά δωμάτια με πνεύματα, στοιχειωμένες βίλλες, αιμοσταγείς δολοφόνους, δωμάτια επηρεασμένα από αγαπημένες σειρές όπως: Βreaking Βad, Dexter, Prison Break, δωμάτια μυστικισμού όπως τα : illuminati, DaVinci και πολλά πολλά ακόμα!

Για να δεις τα διαθέσιμα δωμάτια στην Αθήνα, μπορείς να ψάξεις στην ιστοσελίδα https://theescape.gr/athens/ και να επιλέξεις από έναν πλήρη οδηγό δωματίων διαφυγής.

Τα βήματα είναι απλά:

1) Διαλέγεις το δωμάτιο,

2) Βρίσκεις διαθέσιμες ημερομηνίες,

3) Φτιάχνεις την ομάδα σου (2-6 ατόμων)

4) Κλείνεις το δωμάτιο, την ημέρα και ώρα που σε εξυπηρετεί (μπορείς είτε μέσω τηλεφώνου , είτε ηλεκτρονικά)

5) Περιμένεις να έρθει η ημερομηνία

6) Απολαμβάνεις μια ώρα ποιοτικής διασκέδασης με την παρέα σου.

Λίγα λόγια για τα δωμάτια. Τα δωμάτια είναι θεματικά και ανταποκρίνονται σε κάποιο σενάριο. Για παράδειγμα, στο prisoners of hope, η ομάδα αποτελείται από μελλοθάνατους που περιμένουν να εκτελεστούν. Χωρισμένοι σε δυο ομάδες, σε διαφορετικά κελιά, οι παίχτες καλούνται να λυθούν από τις χειροπέδες τους (ναι ξεκινάς δεμένος), να λύσουν τους γρίφους που βρίσκονται διάσπαρτοι στα κελιά τους, να συνεργαστούν με τους κρατουμένους του αλλού κελιού, να βγουν στο κεντρικό χώρο και να ανοίξουν την κεντρική πόρτα προς την ελευθερία τους.

Η δυσκολία των εκάστοτε δωματίων διαφέρει. Υπάρχουν δωμάτια με λιγότερους και απλούστερους γρίφους και αλλά με πιο πολλούς και σύνθετους γρίφους που φαντάζουν βουνό όταν ο χρόνος αρχίζει να στερεύει. Ευτυχώς στα δωμάτια δεν είμαστε μόνοι μας. Υπάρχει πάντα ο game master, που μας βλέπει, μας ακούει και μας βοηθάει. Είναι ο άνθρωπος που θα μας δώσει τη βοήθεια όταν τη ζητήσουμε αλλά και όταν μας βλέπει να κολλάμε ή βαδίζουμε σε λάθος μονοπάτια. Η επιτυχημένη έξοδος μας από το δωμάτιο οφείλεται, κυρίως, στο δυναμικό της ομάδας αλλά και σε ένα σημαντικό ποσοστό στον game master.

Τα δωμάτια διαφυγής είναι ένας εναλλακτικός τρόπος διασκέδασης (και ψυχαγωγίας) που τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Υ.Γ. Για τους κλειστοφοβικούς φίλους μας. Η μεγάλη ένταση και η συνεχή κίνηση στο δωμάτιο προς αναζήτηση στοιχείων, εργαλείων και γρίφων, σε κάνει να ξεχνάς ότι η πόρτα είναι κλειδωμένη. Αλλά ακόμα και αν κάποιος νιώσει ότι δεν αντέχει, μπορεί να πατήσει το κουμπί πανικού και να βγει αμέσως έξω.

Ο χρόνος ξεκίνησε….. GO!