4 Μαγευτικά μέρη για διακοπές!

Τέλη Αυγούστου, τέλη και καλοκαιριού. Αν ακόμη δεν  πρόλαβες να πας διακοπές για τους δικούς σου λόγους, μην ανησυχείς καθόλου, γιατί εδώ στην χώρα μας, ακόμη και τώρα ή τον Σεπτέμβριο μπορείς να ετοιμάσεις την βαλίτσα σου και τα μαγιό σου, για πολλές βουτιές στην θάλασσα!

μαγευτικά μέρη για διακοπές στην ελλάδα

Σήμερα λοιπόν θα σου προτείνουμε στην παρακάτω λίστα μέρη στην Ελλάδα, όπου και θα περάσεις φανταστικά , αλλά χωρίς τον πολύ τον κόσμο.

Εξάλλου ειδικά για φέτος, πιστεύω ένα από τα πράγματα που θα σκέφτεσαι, μαζί με τις διακοπές σου είναι, το αν πρέπει να μπεις σε καράβι και να ταξιδέψεις ή αν πρέπει να πας μέχρι το σπίτι σου στο χωριό.

Με αυτό  τον τρόπο βέβαια σκέφτεται ο περισσότερος κόσμος αυτό το διάστημα και μαζί με τους τουρίστες που έχουν έρθει ή θα έρθουν στην χώρα μας, για να χαλαρώσουν κι αυτοί με την καραντίνα και τα χιλιάδες μέτρα που υπήρχαν στις δικές τους χώρες, νιώθοντας λίγη ασφάλεια, είναι πολύ λογικό να το καθυστερείς να κλείσεις κάποιο ξενοδοχείο και εισιτήρια.

Για να δούμε όμως ποιοι ελληνικοί προορισμοί, με μοναδική ομορφιά, είναι για λίγους και καλούς και θα χαλαρώσεις με ήρεμες στιγμές;

Φολέγανδρος

Ένα πολύ όμορφο νησί, που απέχει βέβαια κάμποσες ωρίτσες από τον Πειραιά, αλλιώς μάλλον θα γινόταν συνωστισμός και εδώ. Είναι φημισμένο το ηλιοβασίλεμα που μπορεί να δει κανείς, αν το επισκεφτεί, έχει μαγικές παραλίες για ζευγάρια και κατάλευκα σοκάκια.  Αν πας εκεί φέτος για τις διακοπές σου, προτείνω να δοκιμάσεις την τοπική σπεσιαλιτέ τους, από σπιτικά ζυμαρικά, τα γνωστά κατά κόσμο «ματσάτα»!

Σύμη

Επίσης ένα ακόμη όμορφο, ελληνικό νησί,στα Δωδεκάνησα, που όμως κι αυτό είναι μακριά. Βέβαια αυτός δεν είναι λόγος να μην μπει στην λίστα με τα υποψήφια νησιά, που μπορείς να τα επισκεφτείς. Πρόκειται για ένα νησί με μεγάλη ιστορία και παράδοση. Αν το επιλέξεις, θα είναι μια  μοναδική εμπειρία για σένα, αν επισκεφτείς τις έρημες παραλίες του, όπως την Μονή του Ταξιάρχη Μιχαήλ Πανορμίτη με βάρκα.

Κύθηρα

Τα πανέμορφα Κύθηρα είναι φημισμένα για τους καταρράκτες, τα πευκοδάση, τα μονοπάτια πεζοπορίας, τις σπηλιές και για τις βραχώδεις παραλίες τους. Επίσης θα βρεις αρκετούς αρχαιολογικούς χώρους, αν σου αρέσει η ιστορία. Στην χώρα των Κυθήρων μπορείς να απολαύσεις το κοκτέιλ σου σε κάποιο μπαράκι.

Πάργα

Η Πάργα μια μικρή πόλη που έχει γραφικό χαρακτήρα και μοναδική θέα στο Ιόνιο Πέλαγος, με λιθόστρωτους δρόμους και που είναι γνωστή για την παραλία της, με το μικρό νησί απέναντι, με το εκκλησάκι και για τα εστιατόρια της. Από εκεί μπορείς να επισκεφτείς και την Πρέβεζα, που φέτος βρίσκεται στους κορυφαίους προορισμούς, μαζί με την τεράστια και απέραντη παραλία του Μονολιθίου. Βέβαια να μην ξεχάσουμε και τα Σύβοτα, που είναι περίπου μισή ώρα μακριά, με νερά καταπράσινα και παραλίες με άμμο.