Φοιτητική εστία: πώς είναι να ζεις εκεί ως φοιτητής

Φοιτητική εστία..Πέρασες σε ένα πανεπιστήμιο και ήρθε η ώρα της μετακόμισης σου στην πόλη που πέτυχες στις πανελλήνιες, σκέφτεσαι λοιπόν που θα μείνεις, αν θα νοικιάσεις ή όχι κι αν θα μείνεις στην εστία της σχολής;

φοιτητικη εστια

Θα δούμε λοιπό σε αυτό το άρθρο, πώς θα είναι η ζωή σου εκεί, ποια τα θετικά και ποια τα αρνητικά.

Λόγοι να μείνεις σε εστία

  • Είναι σαν να ζεις σε μια μικρή πόλη, με κατοίκους της μόνο φοιτητές. Αυτό θα σε βοηθήσει πολύ να κοινωνικοποιηθείς περισσότερο, να κάνεις φίλους, να είσαι συνέχεια με παρέα. Θα κάνετε πάρτι, θα αράζετε μαζί και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Δύσκολα λοιπόν θα πλήξεις.
  • Ότι λεφτά σου στέλνουν οι γονείς σου ή βγάζεις από την δουλειά σου, θα σου μένουν, αφού δεν θα έχεις να πληρώνεις για ενοίκιο, ρεύμα και νερό. Θα έχεις και δωρεάν ίντερνετ!
  • Θα τρως τζάμπα, από το πρωί μέχρι το βράδυ κι αν είσαι τυχερός θα έχεις αρκετά καλά και νόστιμα φαγητά.
  • Θα είσαι κοντά στη σχολή και έτσι θα γλυτώνεις την ταλαιπωρία με τα μέσα.
  • Πολλές εστίες προσφέρουν δωρεάν δραστηριότητες που διοργανώνονται από τους φοιτητές για τους φοιτητές. Για παράδειγμα μπορείς να μάθεις χορό.

Τα αρνητικά

  • Μπορεί να κολλήσεις με το ίντερνετ και έτσι να περνάς πολλές ώρες στο δωμάτιο, χωρίς να θες να βγεις έξω.
  • Μερικοί φοιτητές χαλαρώνουν υπερβολικά, επειδή δεν κάνουν πολλά έξοδα και μένουν κοντά στη σχολή, οπότε δεν έχουν πολύ όρεξη να ασχολούνται με τα μαθήματα, φτάνοντας έτσι σε μεγάλο έτος, που χρωστάνε πάρα πολλά.
  • Κάποιες εστίες δεν έχουν πολύ καθαρούς κοινόχρηστους χώρους. Επίσης μπορεί να τύχεις σε μικρό δωμάτιο ή με συγκάτοικο, που δεν θα τα πηγαίνετε και πολύ καλά.

Όπως και να έχει όμως το να μείνεις σε φοιτητική εστία, θα είναι μία και μοναδική εμπειρία στη ζωή σου και καλό είναι να τη ζήσεις στο έπακρο, για να τη θυμάσαι για πάντα. 

Και μη ξεχνάς, όσο θα μένεις εκεί, προσπάθησε να φτιάξεις ένα χώρο που θα σου αρέσει και θα χαίρεσαι να περνάς εκεί ώρες. Αυτό θα σε βοηθήσει τόσο στη προσωπική σου ζωή, όσο και για τα μαθήματα, γιατί θα χαλαρώνεις και θα ηρεμείς