Η «φοιτητούπολη: Ζωγράφου»

Η απόλυτη φοιτητούπολη: Ζωγράφου, μια περιοχή με δύο πανεπιστήμια : το Πολυτεχνείο και το Καποδιστριακό. Πάρα πολλοί φοιτητές – φοιτήτριες, από όλες τις περιοχές της Αθήνας και από κάθε πόλη της Ελλάδας, συγκεντρωμένοι εδώ! Σαν μια μικρή πόλη!

z5

Οι εκτάσεις των πανεπιστημίων πολύ μεγάλες, δίπλα στον Υμηττό, και πραγματικά χάνεσαι εκεί μέσα! Τα λεωφορεία όπως το φημισμένο 608 και 250 κάθε πρωί είναι απλά γεμάτα, ειδικά στην εξεταστική!

Ας μιλήσουμε όμως για το τι μπορεί να κάνει κάποιος που φοιτά στην πανεπιστημιούπολη ή πολυτεχνειούπολη κι όχι μόνο.

  1. Να αράζει με τις ώρες, π.χ. παίζοντας tichu ή τάβλι στην καφετέρια της σχολής.
  2. Να τρώει στο εστιατόριο.
  3. Να πηγαίνει και καμιά φορά από την βιβλιοθήκη μπας και διαβάσει και λίγο, παρασυρόμενος και από τους άλλους φοιτητές που θα βλέπει.

Πέρα όμως από τις επιλογές εντός των σχολών, να αναφερθούμε στα υπόλοιπα «φοιτητικά» στέκια που μπορείς να βγεις από το πρωί ως το βράδυ στου Ζωγράφου.

Στην λεωφόρο Παπάγου υπάρχει για ένα ήρεμο καφεδάκι τα Mikel, και ο Phileas fogg, με ιδιαίτερη διακόσμηση που γίνεται σαν μπαράκι πιο αργά. Επίσης καλή επιλογή είναι το Playce για τους fun των επιτραπέζιων παιχνιδιών.

Από την μεριά των Ιλισίων στέκια αποτελούν το Architecture rock cafe και το Dolce. Και στα δύο συχνά γίνονται βραδιές live!

Ακόμη οι φοιτητές συχνάζουν στο Excalibur, που είναι δίπλα από τη πύλη της Πανεπιστημιούπολης, στην ούλωφ πάλμε, μοιάζει με μίνι κάστρο.

Και για καταστάσεις με κρασάκι, μπυρίτσα κ.τ.λ. σας συνιστώ ανεπιφύλακτα το Πεινολόγιο, το Σχολαρχείο, τις γραμμές των Οριζόντων και τα Ιλίσια Παιδεία. Σε μερικά από αυτά έχει live μουσική Παρασκευή ή Σάββατο και φοιτητικές βραδιές.

Ότι κι αν κάνετε πάντως, όσο και να τσουλατσάρετε στου Ζωγράφου να μη ξεχνάμε να περνάμε και κανένα μάθημα στο μεταξύ. Το λέω μήπως το ακούσω και εγώ πρώτη αυτό! Πάντως μετά από μια επιτυχία έχει άλλη γεύση ο καφές! Καλές βόλτες youthspotίτισες- ιτες! See you soon!!