10 Βιογραφικές Ταινίες που αξίζει να δείτε!

Βιογραφικές ταινίες που αξίζει να δείτε..Άνθρωποι που με τα κατορθώματά τους άλλαξαν τον κόσμο και τον τρόπο που τον αντιλαμβανόμαστε, άνθρωποι μοναδικοί που πέτυχαν και ξεχώρισαν στον τομέα τους, άνθρωποι ταλαντούχοι που χρόνια αργότερα τους μνημονεύουμε. Αυτές είναι 10 ταινίες με ιστορίες τέτοιων ανθρώπων.

  1. Η θεωρία των πάντων

Η ταινία περιγράφει τη ζωή και το έργο του σπουδαίου φυσικού Στίβεν Χόκινγκ, που παρά το γεγονός ότι η Νόσος του Κινητικού Νευρώνα τον καθήλωσε από νωρίς σε αναπηρικό καροτσάκι, κατάφερε όχι μόνο να το αντιμετωπίσει και να διαπρέψει στον τομέα του, αλλά με τη βοήθεια των αγαπημένων του προσώπων, αποτέλεσε έναν φωτεινό φάρο ελπίδας και πηγή έμπνευσης για την ανθρωπότητα.

  1. Steve Jobs

Ο Steve Jobs αφιέρωσε όλη του τη ζωή στη δημιουργία εργαλείων που θα βελτίωναν την επικοινωνία των ανθρώπων, ενώ την ίδια στιγμή ο ίδιος ήταν από τους πλέον αντιπαθείς, αν όχι μισητούς, ανθρώπους. Η συναρπαστική ιστορία του ξεδιπλώνεται μέσα από τρία σημαντικά λανσαρίσματα στην καριέρα του: το Macintosh (1984), το ΝeΧΤcube (1988) και το iMac (1998).

  1. Social Network

Το Social Network σχετίζεται με την ίδρυση της διαδικτυακής κοινωνικής σελίδας Facebook και τις μηνύσεις που ακολούθησαν.

  1. To Παιχνίδι της Μίμησης

Η ταινία είναι βασισμένη στη ζωή του Βρετανού μαθηματικού, καθηγητή της λογικής, κρυπτογράφου και πρωτοπόρου επιστήμονα υπολογιστών Άλαν Τούρινγκ. Ο Τούρινγκ αποτέλεσε σημαντική φιγούρα της ιστορίας καθώς κατάφερε να σπάσει τον Κωδικό Enigma της Ναζιστικής Γερμανίας, ένα επίτευγμα που βοήθησε τους Συμμάχους να νικήσουν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Παρά τη βοήθεια που προσέφερε όμως, ο Τούρινγκ διώχθηκε ποινικά αργότερα για την ομοφυλοφιλία του.

  1. Ο άνθρωπος που γνώριζε το άπειρο

Ο Άνθρωπος που Γνώριζε το Άπειρο, είναι η συγκλονιστική πραγματική ιστορία, ενός μεγάλου μυαλού που έφυγε νωρίς. Ο λόγος για τον Σρινιβάσα Ραμανουτζάν που η ιστορία τον κατέγραψε ως τον αυτοδίδακτο «πρίγκιπα της μαθηματικής διαίσθησης», τον άνθρωπο που θα έφερνε τα πάνω κάτω στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα με τον πιο ρομαντικό τρόπο.

  1. Ένας υπέροχος άνθρωπος

Η ταινία περιγράφει την μεγάλη άνοδο του μαθηματικού Τζον Νας, που ήταν ικανός να λύσει περίπλοκα μαθηματικά προβλήματα, καθώς και πως κατέληξε να κερδίσει βραβείο Νόμπελ. Επίσης περιγράφεται πως ο Νας κατέληξε να πάσχει από σχιζοφρένεια, και ποιες ήταν οι συνέπειες για αυτόν και την οικογένειά του.

  1. Agora

Η Υπατία, είναι μία γυναίκα μαθηματικός, φιλόσοφος και αστρονόμος στα τέλη του 4ου αι μ.Χ.. στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, η οποία ανακάλυψε τις αδυναμίες του γεωκεντρικού συστήματος του Πτολεμαίου και του ηλιοκεντρικού μοντέλου. Προσπαθεί να σώσει τη γνώση της κλασικής αρχαιότητας παρά τις θρησκευτικές προκαταλήψεις και τις κοινωνικές αναταραχές.

  1. Αμαντέους

Το 1823, ο συνθέτης Αντόνιο Σαλιέρι, που βρίσκεται πια σε προχωρημένη ηλικία, αποπειράται να αυτοκτονήσει ζητώντας δυνατά για συγχώρεση εφόσον κατά τα λεγόμενά του ήταν υπαίτιος για το θάνατο του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ το 1791. Ο συνθέτης εισάγεται σε τρελοκομείο κι εκεί δέχεται την επίσκεψη ενός νεαρού ιερέα, ο οποίος προσπαθεί να τον εξομολογήσει. Ο Σαλιέρι είναι αρχικά διστακτικός αλλά τελικά αρχίζει να διηγείται τα γεγονότα από την αρχή: τη γνωριμία του με τον Μότσαρτ, τη μεγάλη ιδιοφυΐα της μουσικής, την αντιπαλότητα μεταξύ των δυο συνθετών (ο Σαλιέρι ζήλευε το ταλέντο και την επιτυχία του Μότσαρτ) και το σατανικό του σχέδιο το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του μεγάλου συνθέτη.

  1. Frida

Η ταινία εξιστορεί τη ζωή της Φρίντα Κάλο και του Ντιέγκο Ριβέρα, του νεαρού ζευγαριού που αιφνιδίασε τον κόσμο της τέχνης. Από την περίπλοκη και υπομένουσα ζωή της με τον δάσκαλο και σύζυγό της, την παράνομη και αμφιλεγόμενη σχέση της με τον Λέον Τρότσκι καθώς και τις προκλητικές και ρομαντικές σχέσεις τις με γυναίκες, η Φρίντα Κάλο έζησε μια τολμηρή και ασυμβίβαστη ζωή ως πολιτική, καλλιτεχνική και ερωτική πρωτοπόρος.

  1. Ζωή σαν τριαντάφυλλο

Η ταινία εξιστορεί τη ζωή της διάσημης τραγουδίστριας Εντίθ Πιάφ, από τη δεκαετία του 1910 και τις φτωχογειτονιές του Παρισιού έως την παγκόσμια καταξίωση και το τραγικό της τέλος σε ηλικία 48 ετών το 1963.