14 Γεγονότα που δεν ξέρατε για τις ταινίες Harry Potter!

Λάτρεις του Harry Potter σας έχουμε ένα πολύ ενδιαφέρον αρθράκι. Εσείς νομίζετε ότι γνωρίζετε τα πάντα για τον μικρό μας γάμο, αλλά εμείς θέλουμε να σας εκπλήξουμε. Εδώ μερικά facts λοιπόν:

  1. Η γραφιστική ομάδα, έγραψε χειρόγραφα χιλιάδες γράμματα αλλά όταν ανακάλυψαν πως ήταν πολύ βαριά για να τα κουβαλήσουν οι κουκουβάγιες, έφτιαξαν νέα πιο ελαφριά γράμματα.

hp8

  1. Ακόμα και τότε, χρειάστηκαν 6 μήνες για να μάθουν οι κουκουβάγιες να τα μεταφέρουν.

 

  1. Οι πόρτες στην τράπεζα Gringotts λειτουργούν στην πραγματικότητα. Για να κατασκευαστεί η πόρτα του θησαυροφυλακίου της Bellatrix, χρειάστηκαν 3 μήνες.

hp14

  1. Η Diagon Alley, απαρτίζεται από 20.000 πακέτα και αγαθά, όλα φτιαγμένα στο χέρι.

hp2

  1. Οι ηθοποιοί που παίζουν τον Χάρυ, την Ερμιόνη και τον Ρον, δεν είχαν δει τη Μεγάλη Αίθουσα του Χόνγκουαρτς, μέχρι τη στιγμή που γύριζαν τη σκηνή επιλογής του καπέλου. Το σοκ και το wow σε εκείνη τη σκηνή είναι αληθινά.

hp6

  1. Υπήρχε μόνο μια αληθινή σκάλα κατασκευασμένη για τις ταινίες. Όλες οι υπόλοιπες φτιάχτηκαν ψηφιακά.

 

  1. Υπάρχουν πάνω από 1000 μπουκάλια στην αίθουσα Φίλτρων. Όλα έχουν ετικέτα και είναι γεμάτα με ένα διαφορετικό υγρό, ακόμα και τα πολύ μικρά που δεν είναι ορατά στις ταινίες.

hp11

  1. Τα φίλτρα που έπιναν οι ηθοποιοί αποτελούνταν από διάφορες σούπες. Η αγαπημένη τους ήταν η σούπα καρότο και κόλιαντρου.

hp3

  1. Τα περισσότερα βιβλία στο γραφείο του Dumbledore είναι τηλεφωνικοί κατάλογοι καλυμμένοι από σκόνη.

hp4

  1. Το σπαθί του Gryffindor είναι κανονικό σπαθί και αγοράστηκε σε δημοπρασία.

Harry (DANIEL RADCLIFFE) in Warner Bros. Pictures' movie, "Harry Potter and the Chamber of Secrets." Photo by Peter Mountain
Harry (DANIEL RADCLIFFE) in Warner Bros. Pictures’ movie, “Harry Potter and the Chamber of Secrets.” Photo by Peter Mountain
  1. Πάνω από 40 γατάκια χρειάστηκαν να φωτογραφηθούν για να μπουν πάνω στα πιατάκια που στόλιζαν το γραφείο της Umbridge. Μετά τα γυρίσματα, όλα τα γατάκια υιοθετήθηκαν.

hp7

  1. Κάθε ένα κομμάτι από το μαγικό σκάκι ζυγίζει περίπου 220 κιλά.

hp1

  1. Κατασκευάστηκαν 60 διαφορετικοί τύποι ξωτικών.

hp5

  1. Όλα τα εξωτερικά γυρίσματα του Hogwards, γυρίστηκαν χρησιμοποιώντας αυτό το μοντέλο που κατασκευάστηκε μέσα σε 7 μήνες με τη συνεισφορά 40 ατόμων.

hp9