Tips για την εξεταστική Σεπτεμβρίου! (μέρος 1ο)

Μπορεί η εξεταστική Σεπτεμβρίου να είναι το τελευταίο που σε αποσχολεί αυτή τη στιγμή, όμως αν δεν το έχεις συνειδητοποίησει ακόμη, αυτή έρχεται πολύ-πολύ σύντομα και πρέπει να προετοιμαστείς με κάποιον τρόπο, για την επιστροφή σου στην σχολή. 

tips exetastikh

Λοιπόν, πώς θα πετύχεις να διαβάσεις σωστά για την εξεταστική; Εάν έχεις ήδη εφαρμόσει ένα σχέδιο και έχεις κάνει μια μικρή προετοιμασία διαβάσματος, αυτό είναι υπέροχο. Εάν δεν το έχεις κάνεις, δες τα παρακάτω tips!

1. Η αναβλητικότητα είναι ο χειρότερος εχθρός σου

Η αναβλητικότητα, δηλαδή, η τέχνη της αναβολής είναι όταν αφήνεις για  αργότερα αυτό που θα μπορούσες (και πιθανώς θα έπρεπε) να κάνεις τώρα. Είναι ένα κοινό πρόβλημα για τους φοιτητές και ίσως ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για κακή απόδοση κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

Αν θέλεις να έχεις επιτυχίες στις εξετάσεις, η μελέτη πρέπει να είναι το πιο σημαντικό πράγμα που κάνεις. Ξεκινάς μόλις ξυπνήσεις το πρωί: ανοίγεις το βιβλίο σου και τις σημειώσεις, ανοίγεις και τον υπολογιστή σου. Ο καλύτερος τρόπος για να το εξασφαλιστείς, είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις, να  είναι να μελετήσεις όταν ξυπνήσεις το πρωί και να τα έχεις όλα έτοιμα πριν πέσεις για ύπνο.

2. Η δύναμη του ύπνου

Σίγουρα, ένα μέρος της διατήρησης ενός υγιούς σώματος  είναι ο σωστός ύπνος. Θα το χρειαστείς, πίστεψέ με. Ο ύπνος θα σε βοηθήσει να επεξεργαστείς και να ταξινομήσεις όλες τις πληροφορίες που προσπαθείς να βάλεις στο μυαλό σου.

Ο ύπνος θα σε βοηθήσει να διαχειριστείς το άγχος και θα σε κρατήσει σε φόρμα και υγιή. Απόλαυσε τις επτά ή οκτώ ώρες ανάπαυσης το βράδυ, με τακτικό πρόγραμμα.


3. Βρες φίλους να διαβάζετε μαζί

Πόσους φοιτητές έχεις δει να κάθονται μόνοι σε ένα γραφείο σε μια γωνιά της βιβλιοθήκης και  να διαβάζουν ως αργά; Είναι μια κοινή εικόνα, αλλά ένας από τους καλύτερους τρόπους μάθησης είναι η συνεργασία με άλλους.

Μαζί μπορείτε να βρείτε τρύπες σε όσα γνωρίζετε, να ενισχύσετε τις βασικές πληροφορίες, να συσχετίσετε τις πληροφορίες με τα συμφραζόμενα και να συγκρίνετε απλώς τις σημειώσεις.

Μπορείτε να κάνετε κουίζ με ερωτήσεις, ο ένας στον άλλο και να ανταγωνιστείτε για να κάνετε τις πιο δύσκολες ερωτήσεις. Απλώς προσπάθησε και βεβαιώσου ότι τα άτομα με τα οποία  διαβάζεις για την εξεταστική, είναι σοβαρά και δεσμευμένα να τα πάνε καλά. Δεν θέλεις να είσαι με κάποιον τεμπέλη… 

Δείτε το Β’ μέρος εδώ