Πώς να διαλέξεις το σωστό φοιτητικό σπίτι!

Φοιτητικό σπίτι..Όπως κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, έτσι και φέτος, υπάρχουν πολλές χιλιάδες φοιτητές, που πέρασαν σε κάποια σχολή και πιθανό, εκτός της πόλης τους.

φοιτητικό σπίτι

Αν ανήκεις λοιπόν και συ στους πρωτοετείς φοιτητές και ήρθε η ώρα σιγά σιγά της αναζήτησης του φοιτητικού σου σπιτιού και της μετακομίσης σου, κατ’ επέκταση, έχουμε εδώ συγκεντρώσει κάποια πράγματα, που καλό είναι να τα έχεις υπόψη σου σε αυτή τη διαδικασία.

Την γειτονιά που θες το σπίτι

Καλό είναι, ειδικά αν έχεις περάσει στην Αθήνα, να προσπαθήσεις να βρεις ένα σπίτι, που θα είναι κοντά σε μετρό ή έστω σε στάση λεωφορείου. Πίστεψέ με αυτό θα σε γλιτώσει πολλές φορές από την ταλαιπωρία του να περπατάς και θα μετακινείσαι σίγουρα, πολύ πιο γρήγορα, από τη μία περιοχή στην άλλη.

Επίσης καλό θα ήταν να προσέξεις αν εκεί κοντά που κοιτάζεις για σπίτια, υπάρχουν τα βασικά που θα χρειαστείς στην καθημερινή σου ζωή. Αυτά σίγουρα θα είναι ένα σούπερ μάρκετ, κάποιο περίπτερο, ένας φούρνος και πολύ πιθανόν να θες και μια καφετέρια.

Τα βασικά έξοδα του σπιτιού

Καλό θα ήταν πριν προχωρήσεις σε ένα συμβόλαιο ενοικίασης, να μάθεις για τα βασικά έξοδα που θα έχεις κάθε μήνα στο νέο σου σπίτι. Πόσα κοινόχρηστα θα έχεις, τι ρεύμα μπορεί να πληρώνεις και βέβαια το πιο σημαντικό πρώτα από όλα ο κανονισμός του ενοικίου του σπιτιού σου. Εδώ να έχεις υπόψιν σου, αν γίνει η ενοικίαση μέσω μεσιτικού γραφείου, για την προμήθεια που θα σου ζητηθεί να δώσεις. Οπότε πρώτα υπογράφεις με τον ιδιοκτήτη και μετά τακτοποιείς και αυτό το ζήτημα.

Οι τυχόν ζημιές

Τσέκαρε για τυχόν ζημιές στα ηλεκτρολογικά και τα υδραυλικά του σπιτιού που θες να μείνεις. Είναι πολύ σημαντικό να γίνει ένας σωστός έλεγχος και ο ιδιοκτήτης να τακτοποιήσει τα πάντα πριν πας να μείνεις εκεί.

πανελλαδικές

Βάσεις 2020: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα

«Λύγισε» ο Ανδρέας Μικρούτσικος στην πρεμιέρα του Big Brother