Tips για την εξεταστική του Σεπτεμβρίου! (Μέρος 2ο)

Η προετοιμασία και το διάβασμα για την εξεταστική μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση, ειδικά αν αργήσεις να ξεκινήσεις. Όμως με τα παρακάτω tips για την εξεταστική του Σεπτεμβρίου, όλο και κάτι θα καταφέρεις να σώσεις!

tips για την εξεταστική

1. Πες αντίο στα κοινωνικά μέσα

Η θλιβερή αλήθεια είναι ότι η περιήγηση στο διαδίκτυο και τα κοινωνικά μέσα όπως το Facebook, το Instagram, το TikTok και ούτω καθεξής μπορούν να απορροφήσουν πολλές ώρες από τον χρόνο σου. Ποιος δεν έχει ανοίξει το τηλέφωνό του μόνο για να ελέγξει ένα email, να δει ένα μήνυμα ή να ανεβάσει απλά μια φωτογραφία και δύο ώρες μετά από κοινωνική περιήγηση αναρωτήθηκε πως πέρασε η ώρα;

Το καλύτερο που πρέπει να κάνεις είναι ένα διάλειμμα από όλα αυτά και από το κινητό σου. Θα εξακολουθούν να είναι εκεί για εσένα όταν ολοκληρώσεις τις εξετάσεις του πανεπιστημίου σου. Και η ενέργειά σου θα δαπανηθεί πολύ καλύτερα εστιάζοντας στις εξετάσεις.

2. Συγκεντρώσου στον εαυτό σου

Ακριβώς επειδή είσαι εκτός κοινωνικών μέσων, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το τηλέφωνό σου εντελώς. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορούν να σε βοηθήσουν στη μελέτη σου.

Το κόλπο είναι να βρεις αυτές που σου ταιριάζουν εκ των προτέρων. Μην χάνεις πολύτιμο χρόνο αναθεώρησης για να βρεις μια χρήσιμη εφαρμογή. Προτείνουμε την Sleep if you can που θες δεν θες, δεν θα σε αφήσει να κοιμηθείς παραπάνω απ’όσο πρέπει!

3. Βρες τον χώρο σου

Για να διαβάσεις σωστά και καλά, πρέπει να βρεις έναν χώρο στον οποίο μπορείς να είσαι πιο παραγωγικός. Μερικοί άνθρωποι πρέπει να βρίσκονται σε ένα δωμάτιο τόσο ήσυχο ώστε να ακούν τον δικό τους  καρδιακό παλμό. Άλλοι λειτουργούν καλύτερα όταν υπάρχει θόρυβος και περισπασμός. Σε μερικούς αρέσει η άνεση του υπνοδωματίου τους. Άλλοι προτιμούν την τυπικότητα της βιβλιοθήκης.

Σε κάθε περίπτωση, δεν θα ήταν χρήσιμο να μετακινηθείς από το έναν χώρο στον άλλο. Αντ ‘αυτού, δημιούργησε μια περιοχή μελέτης και να είσαι συνεπής με τον χρόνο που περνάς εκεί.

4. “Γίνε κουίζ”

Ένας από τους καλύτερους τρόπους προετοιμασίας για τις εξετάσεις είναι να δημιουργήσεις ένα δείγμα για τον εαυτό σου. Μπορεί να είναι μια πολύ θεραπευτική και χρήσιμη διαδικασία. Πρώτα, φαντάσου ότι είσαι ο καθηγητής σου, αλλά μια πολύ κακή εκδοχή και κάνε σε μια υποτιθέμενη εξέταση, μια από τις πιο δύσκολες ερωτήσεις που μπορεί να σου κάνει εκείνος.

Στη συνέχεια επανέλαβε την εξέταση αυτή και με άλλες ερωτήσεις. Αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος προετοιμασίας και μπορεί επίσης να βοηθήσει εάν έχεις έναν φίλο ή μια ομάδα φίλων , όπου κάθε άτομο δημιουργεί μια εξέταση με σκοπό την αποτυχία των άλλων – ο νικητής παίρνει ένα βραβείο!