Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για την εισαγωγή στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επικοινωνία» για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21 παρατείνεται έως και την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020.
Το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προσκαλεί σε υποβολή υποψηφιοτήτων για την εισαγωγή και φοίτηση στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επικοινωνία».
Συνολικά, το ΠΜΣ ‘ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ’ παρέχει τρεις διαφορετικές ειδικεύσεις: α) Πολιτική Επικοινωνία, β) Πολιτιστική Διαχείριση και Επικοινωνία και γ) Εκστρατείες Επικοινωνίας και Έρευνες Κοινού. Κάθε ακαδημαϊκό έτος παρέχονται, εναλλάξ, δύο από τις συνολικά τρεις ειδικεύσεις.
Έτσι, για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 προκηρύσσονται οι εξής δύο ειδικεύσεις:
α) Πολιτική Επικοινωνία και
β) Εκστρατείες Επικοινωνίας και Έρευνες Κοινού.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Οι ενδιαφερόμενες/-οι να φοιτήσουν στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επικοινωνία» θα πρέπει να υποβάλουν στη Γραμματεία του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας (Εγνατία 46, Θεσσαλονίκη, ΤΚ 54633, 1ος όροφος) κατά τις ημέρες και ώρες υποδοχής (Δευτέρα έως Παρασκευή από 11.00 π.μ. έως 13.00μ.μ.) από την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020 .
Εναλλακτικά ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή και με ημερομηνία ταχυδρομικής σφραγίδας έως και την 11η Σεπτεμβρίου 2020, τα παρακάτω δικαιολογητικά, δηλώνοντας την ειδίκευση που επιθυμούν να ακολουθήσουν:
1. Αίτηση υποψηφιότητας (σύμφωνα με το πρότυπο που επισυνάπτεται).
2. Φωτοτυπία δύο όψεων Αστυνομικής Ταυτότητας ή διαβατηρίου σε ισχύ.
3. Αντίγραφο πτυχίου. Προκειμένου περί τίτλων από ομοταγές ίδρυμα της αλλοδαπής, υποβάλλεται και η νόμιμη αναγνώριση του τίτλου. Οι πτυχιούχοι ιδρυμάτων της αλλοδαπής πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό αντιστοιχίας και ισοτιμίας από τον ΔΟΑΤΑΠ, σύμφωνα με το άρθρο 34, παρ. 7 του Ν. 4485/2017.
4. Αναλυτική βαθμολογία των προπτυχιακών μαθημάτων και, προκειμένου για αποφοίτους ΤΕΙ, αναλυτικό πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών.
5. Πιστοποιητικό γνώσης τουλάχιστον μιας ξένης γλώσσας επιπέδου Β2 (καλή γνώση). Σε περίπτωση γνώσης και δεύτερης ξένης γλώσσας υποβάλλεται επίσης το αντίστοιχο πιστοποιητικό. Για τη γνώση σλαβικών γλωσσών υποβάλλεται πιστοποιητικό από το ΙΜΧΑ ή τίτλος σπουδών αναγνωρισμένου ιδρύματος. Οι αλλοδαποί καταθέτουν πιστοποιητικό επάρκειας της ελληνικής γλώσσας από Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας Α.Ε.Ι. Σε περίπτωση που είναι πτυχιούχοι ελληνόγλωσσου Πανεπιστημιακού Τμήματος, το πτυχίο αυτό επέχει θέση και πιστοποιητικού επάρκειας της ελληνικής γλώσσας.
6. Βιογραφικό σημείωμα.
7. Αποδεικτικά για τυχόν ερευνητική και συγγραφική δραστηριότητα, για άλλες εκπαιδευτικές ή επιμορφωτικές δραστηριότητες, καθώς και για επαγγελματική εμπειρία συναφή προς το πεδίο της ειδίκευσης που έχει επιλεγεί. Στην περίπτωση που υπάρχουν δημοσιεύσεις ή/και πτυχιακή εργασία, είναι απαραίτητο να υποβληθεί αντίτυπο σε ψηφιακό δίσκο (CD-ROM). Αποδεικτικά που προσκομίζονται μετά την περίοδο υποβολής των αιτήσεων δεν θα γίνονται δεκτά.
8. Δύο συστατικές επιστολές, κατά προτίμηση από μέλη ΔΕΠ ΑΕΙ ή αναγνωρισμένων Ερευνητικών Ινστιτούτων.
Η διαδικασία επιλογής ολοκληρώνεται μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου και τα μαθήματα αρχίζουν στις 12 Οκτωβρίου.
Τα παραπάνω δικαιολογητικά διατηρούνται στο αρχείο του ΠΜΣ και δεν επιστρέφονται.