7 Χρήσιμα tips για διακοπές!

Επειδή μπήκε ο Σεπτέμβρης δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε ακόμη διακοπές,   Ίσα ίσα τώρα οι τιμές στα ξενοδοχεία έχουν πέσει και δεν υπάρχει ο συνωστισμός που συνηθίζεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

χρήσιμα tips για διακοπές

Ας δούμε λοιπόν, εδώ μερικά χρήσιμα tips για τις επόμενες δαικοπές!        

1. Παίρνετε πάντα μια πετσέτα

Είναι το κλειδί για επιτυχημένες διακοπές . Ποτέ δεν ξέρετε πότε θα την χρειαστείτε, είτε βρίσκεται στην παραλία, ή απλά για να στεγνώσετε. Ενώ πολλοί ξενώνες προσφέρουν πετσέτες, ποτέ δεν γνωρίζετε, αν θα  χρειαστείτε μια δικιά σας και η μεταφορά μιας μικρής πετσέτας δεν θα προσθέσει τόσο πολύ βάρος στην τσάντα σας.

2. Αγοράστε ένα μικρό σακίδιο / βαλίτσα

Αγοράζοντας ένα μικρό σακίδιο  θα σας αναγκάσει να συσκευάσετε  τα απαραίτητα και να αποφύγετε να μεταφέρετε πάρα πολλά πράγματα. Οι άνθρωποι έχουν μια φυσική τάση να θέλουν να γεμίσουν τον  χώρο, οπότε αν πακετάρετε λίγα και καλά θα έχετε πολύ επιπλέον χώρο στην τσάντα σας, αλλιώς θα καταλήξετε  να πάρετε πολλά περισσότερα και μετά να το μετανιώσετε.

3. Πάρτε μαζί σας μια επιπλέον τραπεζική και πιστωτική κάρτα

 Είναι πάντα καλό να έχετε ένα αντίγραφο ασφαλείας σε περίπτωση που  χάσετε μια κάρτα. Δεν θέλετε να κολλήσετε κάπου χωρίς πρόσβαση στα χρήματά σας. 

4. Μην φοβάστε να χρησιμοποιήσετε έναν χάρτη.

Το να μοιάζεις με τουρίστας δεν είναι τόσο κακό όσο το να χαθείς και να καταλήξεις σε λάθος γειτονιά. Μην φοβάστε να χρησιμοποιήσετε έναν χάρτη ή να ζητήσετε οδηγίες και να μοιάζετε με τουρίστες. Χρησιμοποιώ πάντα ένα χάρτη όταν ταξιδεύω. Σας βοηθά να φτάσετε εκεί που πρέπει να πάτε!

5. Πάντα να επισκέπτεστε το τοπικό γραφείο τουρισμού.

Ξέρουν για όλα όσα συμβαίνουν στην πόλη. Μπορούν να σας οδηγήσουν σε δωρεάν δραστηριότητες, ειδικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της διαμονής σας. Προσφέρουν ακόμη και εκπτώσεις σε αξιοθέατα και μεταφορές. Είναι δουλειά τους να σας βοηθήσουν ώστε να ζήσετε τον προορισμό καλύτερα. 

6. Όταν βγαίνετε, πάρτε μόνο ό, τι χρειάζεστε.

Περιορίστε το ποσό μετρητών και τραπεζικών καρτών που έχετε μαζί σας, οπότε αν συμβεί κάτι, μπορείτε εύκολα να το ανακτήσετε. Ποτέ μην πάρετε περισσότερες από μία πιστωτικές κάρτες μαζί σας. 

7. Μάθετε βασικές φράσεις στη μητρική γλώσσα του προορισμού σας

Οι ντόπιοι θα το εκτιμήσουν και θα διευκολύνουν την επικοινωνία σας. Δεν χρειάζεται να μάθετε τη γλώσσα αλλά να μάθετε μερικά πράγματα όπως “Γεια”, “Αντίο”, “Ευχαριστώ!”, “Πού είναι το μπάνιο;” θα βοηθήσει πολύ στην συμπάθεια από τους ντόπιους.