Συμβουλές κατά της γήρανσης που θα μεταμορφώσουν την ρουτίνα ομορφιάς σου!

Δεν ξέρουμε πώς να σταματήσουμε το ρολόι, αλλά μπορούμε να σε βοηθήσουμε με τις κατάλληλες συμβουλές κατά της γήρανσης που θα μεταμορφώσουν την ρουτίνα ομορφιάς σου.

Γιατί από την ηλικία των 25 περίπου, είναι καλό εμείς οι γυναίκες να περιποιούμαστε πιο συστηματικά και σωστά το δέρμα μας, για να μην “γεράσει” πριν την ώρα του.

Να  λοιπόν πως θα ξεγελάσεις τις κάμερες και τους καθρέφτες για να είσαι πάντα πιο νέα.

Πλύνε με απαλό καθαριστικό

Ο καθαρισμός είναι σημαντικός για την αφαίρεση οποιουδήποτε προϊόντος φροντίδας δέρματος ή μακιγιάζ που έχεις εφαρμόσει κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς και φυσικών λιπαντικών δέρματος, ρύπων και βακτηρίων που έχουν συσσωρευτεί. Σημαίνει επίσης ότι τα προϊόντα περιποίησης του δέρματος σου θα μπορούν να εισέρχονται στο δέρμα  και να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά!

Τα καθαριστικά με υψηλό pH όπως τα φυσικά σαπούνια είναι πολύ σκληρά και μπορούν να αφήσουν το δέρμα σου ευάλωτο σε ερεθισμούς και μολύνσεις. Τα καθαριστικά με χαμηλό pH,είναι πιο κατάλληλα για τη διατήρηση της βέλτιστης ισορροπίας του δέρματος.

Ένα άλλο συστατικό που πρέπει να αποφύγεις είναι το λαυρυλοθειικό νάτριο, καθώς είναι πολύ σκληρό. Επίσης, δεν χρειάζεται να αγοράσεις καθαριστικά με φανταχτερά, ενεργά συστατικά. Το καθαριστικό δεν είναι στο δέρμα σου για πολύ καιρό. Αυτά τα δραστικά συστατικά είναι πολύ πιο χρήσιμα σε μεταγενέστερα στάδια, όπως όταν εφαρμόζεις ορό.

Χρειάζεσαι τόνερ;

Εάν χρησιμοποιείς καθαριστικό με χαμηλό pH, τότε δεν απαιτείται τόνερ. Είναι πολύ καλύτερο να αποφύγεις την πρόκληση ζημιάς εξ΄αρχής.

Χρησιμοποιήσε ένα φυσικό ή χημικό απολεπιστικό

Καθώς μεγαλώνεις, το δέρμα σου επιβραδύνεται.Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος δεν αντικαθίστανται από φρέσκα κύτταρα τόσο γρήγορα, πράγμα που σημαίνει ότι το δέρμα σου αρχίζει να φαίνεται θαμπό και ανώμαλο, και μπορεί ακόμη και να “σπάσει”. Οι απολεπιστικές ουσίες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσεις να φύγουν τα νεκρά κύτταρα.

Μην τρίβεις τους αντιγηραντικούς ορούς 

Γενικά, οι οροί περιέχουν υψηλότερη συγκέντρωση δραστικών συστατικών από μια ενυδατική κρέμα. Τα καλύτερα συστατικά κατά της γήρανσης που πρέπει να προσέξεις είναι παράγωγα βιταμίνης Α που είναι γνωστά ως ρετινοειδή. Αξιόπιστη πηγή (ρετινόλη, τρετινοΐνη και ταζαροτένιο) και βιταμίνη C (L-ασκορβικό οξύ και φωσφορικό ασκορβύλιο μαγνησίου). Εκτός από την αύξηση του κολλαγόνου στο δέρμα, ενεργούν επίσης ως αντιοξειδωτικά για να απορροφήσουν το βιολογικό και περιβαλλοντικό οξειδωτικό στρες που συσσωρεύεται για να προκαλέσει γήρανση.

Εάν είσαι νέα στους ορούς, μπορείς να δοκιμάσεις ένα πιο προσιτό, βίγκαν και χωρίς βιταμίνη C ορό παρόλο που η σύνθεση αυτών των ορών δεν επιτρέπει υφή που μοιάζει με ορό. 

Ενυδάτωση και πάλι ενυδάτωση

Όσο μεγαλώνεις θα έρχεται επίσης λιγότερο σμήγμα. Ενώ αυτό σημαίνει λιγότερες πιθανότητες ακμής, αυτό σημαίνει επίσης ότι το δέρμα σου θα στεγνώσει πιο εύκολα. Ένας από τους μεγάλους λόγους για τις λεπτές γραμμές είναι η ανεπαρκής ενυδάτωση του δέρματος, αλλά ευτυχώς είναι εύκολο να διορθωθεί με μια καλή ενυδατική κρέμα! Αναζήτησε, λοιπόν μια ενυδατική κρέμα που περιέχει υγραντικά που δεσμεύουν το νερό, όπως γλυκερίνη και υαλουρονικό οξύ. 

Εφάρμοσε πάντα αντηλιακό

Η προστασία από τον ήλιο είναι ένας σίγουρος τρόπος για να διατηρήσεις το δέρμα σου όσο το δυνατόν νεότερο. Ο ήλιος είναι υπεύθυνος για τόσα πολλά από τα ορατά σημάδια γήρανσης του δέρματος, γι’ αυτό, χειμώνα-καλοκαίρι, μην βγαίνεις χωρίς να έχεις βάλει το αντηλιακό σου!