Η αιτία του κακού!

Όπως κάποτε τραγούδησε ο αγαπημένος και ταλαντούχος Μιχάλης Εμιρλής ”Τίποτα απ’ αυτά δεν είναι η αιτία του κακού. Δε θα είχα γίνει έτσι, αν πηδούσα πού και πού.” η αποχή από το ”άθλημα” είναι αιτία πολλών προβλημάτων (μη σου πω όλων).

Για το αντρικό φύλο το θέμα την ”ακούσιας αποχής” έχει πάψει να είναι ταμπού και γίνεται στις παρέες αφορμή για ”αθώα πειράγματα”του τύπου ”πάλι αγαμίες έχεις ρε μαλάκα;”ή ”έτσι όπως είσαι με το πουλί στο χέρι σε κόβω και σήμερα ”. Τι συμβαίνει όμως  στις γυναικείες παρέες ;Είναι το μεγαλύτερο διάστημα που έχεις να κάνεις σεξ και όχι από επιλογή . Είτε τρέχεις με τη δουλειά , λείπει ταξίδι ο φίλος σου , χώρισες , έχει πέσει για κάποιο λόγο η αυτοπεποίθηση σου και γενικότερα για κάποιο δικό σου λόγο ενώ θα έκανες σεξ αν είχες την ευκαιρία ,δεν σου ”κάθεται” όπως το θες.

Υπάρχει μια κοινή αντίληψη ότι αν είσαι γυναίκα θα βρεις κάποιον  να κάνεις σεξ  και αν όχι είσαι σίγουρα η πιο άσχημη γκόμενα των 5 ηπείρων και το 7 θαλασσών . Ήρθε λοιπόν η αντίληψη αυτή να προστεθεί το γεγονός ότι μισιόμαστε μεταξύ μας από καταβολής κόσμου και έγινε το κακό .

Πάμε λοιπόν να αναγνωρίσουμε τα 4 συμπτώματα  της ”αγαμίας” και να την απενοχοποιήσουμε :

1.Κάθε άντρας εκεί έξω είναι μεταξύ σοβαρού και αστείου μία φαντασίωση . Ο περιπτεράς, τι κι αν είναι 68 χρονών , καραφλός , με κοιλίτσα 17ου μήνα εγκυμοσύνης , τρίχα στο στήθος , χρυσό σταυρό και ιδρωμένο μπλουζάκι; Δεν είχες δει ποτέ μέχρι σήμερα πόσο ωραία χέρια έχει (και δεν είναι τυχαίο).Ο συνάδελφος, ο καθηγητής , ο συμφοιτητής, ο φίλος , ο σερβιτόρος μεχρι και οι άγνωστοι στο δρόμο σου φαίνονται ελκυστικοί και θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι δεν ομόρφυναν τόσο απότομα .

2.Νιώθεις απελπισμένη.Επειδή ακριβώς είσαι επηρεασμένη από τη γνώμη της κοινωνίας πιστεύεις οτι το γεγονος οτι ψάχνεις καποιον για να κάνεις σεξ σε κάνει μία Ματίνα Μανταρινάκη, μία Καίτη Κολεσίδου Γκιούλμπαμπα.

3.Σκέφτεσαι μόνο το σεξ. ΟΛΕΣ μα ΟΛΕΣ σου οι σκέψεις περιέχουν κάτι σεξουαλικό ενώ τα πάντα σου ακούγονται πρόστυχα.Είσαι πιο ανώριμη και από 12 χρονών αγοράκι.

4.Νεύρα.Θυμάσαι τα νεύρα του μπαμπά σου όταν έκοψε το τσιγάρο;Ε μπροστά στα δικά σου μοιάζει να έχει πετύχει τη νιρβάνα. Αν τις τελευταίες 24 ώρες έχεις σκεφτεί πολύ σοβαρά να σκοτώσεις άνθρωπο πάνω από 7 φορές τότε ή σχιζοφρένεια ή αγαμία είναι.

Κορίτσια , μας έχει συμβεί σε όλες , δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ντρεπόμαστε.Ηρεμία θέλει το πράγμα και να το πάρουμε λίγο στην πλάκα .Άλλωστε καμία κατάσταση δεν είναι μόνιμη και με το να πιέζουμε τον εαυτό μας μόνο σε λάθος αποφάσεις μπορεί να οδηγήσει.Τέλος έχετε κατά νου ότι το καθόλου σεξ είναι πάντα καλύτερο από το κακό σεξ (ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΩ ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ) .Γύρνα λοιπόν σπίτι , γέμισε την μπανιέρα σου και ίσως να ήρθε ο καιρός να τελειοποιήσεις λίγο τη…”solo” καριέρα σου *wink* *wink*

——

Μαριλένα Βησσαρίτη