Σκέφτεσαι εάν πρέπει ή όχι να μείνετε φίλοι με έναν πρώην; Για κάθε άτομο που προσπαθεί να σώσει το καλό από μια σχέση και να ξεχάσει το κακό, υπάρχει ένα άλλο άτομο, που θα προτιμούσε να προχωρήσει και να μην κοιτάξει ποτέ πίσω. Θέλεις να μείνεις φίλη με τον πρώην σου; Τι να προσέξεις!
Πότε να κόψεις τους δεσμούς με έναν πρώην
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει μια σχέση που ήταν μη υγιής και τοξική να μετατραπεί σε μια φιλία. Αλλά ακόμη και αν η σχέση σας ήταν γενικά υγιής και απλά δεν τα καταφέρατε μαζί, ίσως θελήσετε να το σκεφτείτε δύο φορές πριν γίνετε φίλοι. Μια μελέτη του 2000, για παράδειγμα, διαπίστωσε ότι οι φιλίες μεταξύ των πρώην είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν αρνητικές ιδιότητες και λιγότερο θετικές, σε σχέση με τις πλατωνικές φιλίες μεταξύ των δύο αντίθετων φύλων.
Αν ειδικά δεν ήσασταν ποτέ φίλοι πριν από τη σχέση σας και είχατε ισχυρό δεσμό και δυνατή ερωτική χημεία,πώς να δείτε μη σεξουαλικά αυτό το άτομο;
Βέβαια σίγουρα θα υπάρχουν κάποια μειονεκτήματα αν μείνεις φίλη με έναν πρώην. Αυτό για παράδειγμα μπορεί να σε εμποδίσει και να σου δημιουργήσει προβλήματα όταν θελήσεις να μπεις σε μια καινούργια σχέση. Αν γνωρίσεις κάποιον νέο άνθρωπο, πώς θα εξηγήσεις ότι είστε φίλοι με τον πρωήν και πόσο θα δώσεις μια δίκαιη ευκαιρία να ανθίσει πραγματικά η νέα σχέση σου;
Πότε να μείνεις φίλη με πρώην
Σίγουρα στην περίπτωση που υπάρχει κάποιο παιδί, εκεί πρέπει να έχεις μια καλή σχέση με τον πρώην και πατέρα του παιδιού σου. Εκεί δεν χωράνε εγωισμοί, αλλά το καλό του παιδιού που είναι πάνω από όλα.
Αν επίσης ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν ζηλεύουν, δηλαδή δεν σε πειράζει και ίσα ίσα θα χαρείς αν ο πρών σου, βρει μια νέα κοπέλα, την αγαπήσει και την ερωτευτεί και είναι καλά μαζί της. Το ίδιο βέβαια θα πρέπει να ισχύει κι από την πλευρά του πρώην σου και φυσικά και από τους νέους σας συντρόφους.
Τέλος, όταν αναγνωρίζεις ότι ο πρώην σου ήταν ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής σου και έχει ξεθεριώσει οτιδήποτε ερωτικό ανάμεσά σας,θα ήθελες να συνεχίσεις να έχεις φιλικές επαφές μαζί του.