……να κοιμηθούμε αγκαλιά

«Να κοιμηθούμε αγκαλιά, να μπερδευτούν τα όνειρά μας, και στων φιλιών τη μουσική, ρυθμό να δίνει η καρδιά μας….»

Ο ύπνος στο ίδιο κρεβάτι, με τον άνθρωπό σου, αγκαλιά, αποτελεί μία επιθυμία των απανταχού ερωτευμένων ζευγαριών ανά τον κόσμο. Όσο απολαυστικό και αν είναι να βγαίνεις και να περνάς καλά με το ταίρι σου, δεν συγκρίνεται με μια βραδιά αφιερωμένη σε εσάς η οποία καταλήγει στο να περάσετε τη νύχτα μαζί. Μερικές από τις πιο φιλοσοφημένες συζητήσεις έχουν γίνει ενόσω είμαστε ξαπλωμένοι ο ένας δίπλα στον άλλο.

Η διαδικασία του να κοιμηθούμε με κάποιον άλλον στο δικό μας προσωπικό χώρο, είναι μια παραχώρηση που δύσκολα την κάνουμε και αν την κάνουμε είναι επειδή θέλουμε να δείξουμε στον άλλο πόσο σημαντικός είναι για εμάς. Αφηνόμαστε στα χέρια του, στην αγκαλιά και στην ηρεμία που μας παρέχει. Εμπιστευόμαστε το ένστικτό μας και τον άλλο που έχουμε απέναντί μας. Η αγκαλιά έρχεται σαν ένα μεγάλο φτερό να μας τυλίξει και να μας δημιουργήσει συναισθήματα προστασίας και αγάπης.

Να κοιμάσαι με το σύντροφό σου είναι ένα από τα πιο ωραία πράγματα που μπορείς να ζήσεις. Να έχεις ξαπλωμένο δίπλα τον άνθρωπο που σου ξυπνάει τρυφερά συναισθήματα, που μπορείς να του εκμυστηρευτείς τους πιο κρυφούς σου πόθους και επιθυμίες, που μπορείς να μοιραστείς τους προβληματισμούς και τους φόβους σου. Μια αγκαλιά, ένα τρυφερό φιλί και δύο λόγια φτάνουν για να ομορφύνουν μια δύσκολη μέρα που πέρασε και να φτιάξουν τη μέρα που θα ακολουθήσει. Αν αυτό δεν είναι μαγεία, τότε τι είναι;

Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Να κοιμηθούμε αγκαλιά