Το Ίδρυμα Ευγενίδου ενισχύει τις δράσεις του με Νέα Προγράμματα, Εργαστήρια και Πλανηταριακές Παραστάσεις

Το Ίδρυμα Ευγενίδου προσφέρει και φέτος στους επισκέπτες του μοναδικές εμπειρίες που συνδυάζουν ψυχαγωγία με γνώση, μέσα από το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας και το UTech Lab, με δράσεις φυσικής αλλά και online παρουσίας!

Οι παραστάσεις του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου θα χαρίσουν στους θεατές ανεπανάληπτα «διαστημικά ταξίδια» αλλά και σημαντικές γνώσεις μέσα από πρωτότυπες παραγωγές.

Στον επιβλητικό του θόλο, μικροί και μεγάλοι θα συναντήσουν τον Μυστηριώδη κύριο Τιλτ, την Lucia, το αγαπημένο Polaris, αλλά και τους γιγάντιους Δεινόσαυρους της Ανταρκτικής, που μας αποκαλύπτουν την ιστορία τους. Σύντομα, οι φίλοι της αστρονομίας αλλά και της περιπέτειας θα έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με την γένεση και την εξέλιξη του Ηλιακού συστήματος με τη νέα ψηφιακή παράσταση Θόλου, «Η Ιστορία της Γης».

Σταθερά στο πρόγραμμα του Πλανηταρίου παραμένουν οι αγαπημένες ταινίες: «Ο Κόκκινος Πλανήτης», «Διαστημικές Καταιγίδες και Βόρειο Σέλας», «Το Κέντρο του Κόσμου», «Ζωή στο Σύμπαν» και «Το Μέλλον Στο Διάστημα».

Το ταξίδι στη γνώση συνεχίζεται με μία βόλτα στο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας, όπου μετατρέπουμε την επιστήμη και την τεχνολογία σε μία διασκεδαστική και βιωματική εμπειρία!

Παιδιά 6-12 ετών ανακαλύπτουν τον κόσμο των φυσικών επιστημών, γνωρίζουν τις δυνατότητες και τα ταλέντα τους και εξοικειώνονται με τις σύγχρονες τεχνολογίες μέσα από τα ειδικά σχεδιασμένα εργαστήρια φυσικής ή online παρουσίας «Παίζοντας με το φως», «Κωδικός: Απόδραση», «Εκτοξευτής σαΐτας» «Ποδόσφαιρο με τον Marty» και «Χορεύοντας με τους… κώδικες».

Παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου έχουν τη δυνατότητα να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να γνωρίσουν σε μεγαλύτερο βάθος τον συναρπαστικό κόσμο της Επιστήμης και της Τεχνολογίας με την επίδειξη πειραμάτων «Το αόρατο φως» και τον κύκλο online εργαστηρίων προγραμματισμού και ηλεκτρονικής «Σύστημα συναγερμού με χρήση Arduino»! Μπορείτε να βρείτε εδώ το πρόγραμμα των εργαστηρίων κάθε μήνα.

Οι γνώσεις στη σύγχρονη τεχνολογία διευρύνονται ακόμα περισσότερο με τα εξαιρετικά σχεδιασμένα προγράμματα του UTechLab, με καινοτόμα εργαστήρια, όπου μαθητές/τριες Γυμνασίου και Λυκείου μαθαίνουν δημιουργώντας, μέσα από τον πλούσιο εξοπλισμό του εργαστηρίου σε Ηλεκτρονική, Προγραμματισμό, 3D Printing & Οπτικοακουστικά Μέσα.

Το UTech Lab εμπνέει τους νέους να πειραματιστούν με τις σύγχρονες τεχνολογίες με τρόπο ενεργό και δυναμικό και να βελτιστοποιήσουν τις δεξιότητές τους στα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία, με ενδιαφέροντα online εργαστήρια, όπως : «Text Adventure» , «2D Animation», «Μικροί Αρχιτέκτονες: Σχεδιάζω μία βιώσιμη πόλη» και «Κατασκευάζοντας Voice Applets». Μπορείτε να βρείτε εδώ το πρόγραμμα των εργαστηρίων κάθε μήνα.

Ταξιδέψτε μαζί μας στα αστέρια και ζήστε την απόλυτη εμπειρία της Επιστήμης και της Τεχνολογίας μέσα από όλα τα καινοτόμα προγράμματα των Δράσεων του Ιδρύματος Ευγενίδου!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα https://www.eef.edu.gr/ και τηλεφωνικά στο 210 946 9600.

./.

Υπενθυμίζεται ότι το Ίδρυμα Ευγενίδου λαμβάνει και τηρεί όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας και προστασίας όπως αυτά ορίζονται από τις αρμόδιες κρατικές υγειονομικές αρχές, σε όλες τις δραστηριότητες και τα προγράμματά του. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου και καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψής σας. Η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι υποχρεωτική για την συμμετοχή σας στα προγράμματα.