Χορήγηση υποτροφιών της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ) ανακοινώνει τη χορήγηση των υποτροφιών της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer σε μεταπτυχιακούς φοιτητές καθώς και σε υποψήφιους διδάκτορες και μεταδιδακτορικούς ερευνητές του ΕΙΕ, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Προαγωγή της Επιστήμης – Advancing Science».

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία Pfizer παρέχει οικονομική ενίσχυση, έως το 2021, σε τρεις (3) πρωτοετείς μεταπτυχιακούς φοιτητές καλύπτοντας κάθε φορά το συνολικό κόστος των σπουδών τους στο ΔΠΜΣ «Βιοεπιχειρείν», το οποίο υλοποιείται με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Χημικής Βιολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΙΧΒ/ΕΙΕ) και του Τμήματος Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Λάρισα). Ειδικότερα, οι εκάστοτε μεταπτυχιακοί φοιτητές που λαμβάνουν την υποτροφία τυγχάνουν οικονομικής χορηγίας ύψους 4.500,00 €.

Οι τρεις πρώτες μεταπτυχιακές φοιτήτριες που ξεκίνησαν ως υπότροφοι τις σπουδές τους στον πρώτο κύκλο του εν λόγω μεταπτυχιακού προγράμματος είναι οι: Ζαρμπαλά Αποστολία, Λέκα Γιουγκένα και Τσικρίκα Φωτεινή.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΕΙΕ με την Pfizer, παρέχονται από την εταιρεία ετησίως, έως το 2021, δύο (2) ανταποδοτικές υποτροφίες (Pfizer Fellowship) σε υποψήφιους διδάκτορες και μεταδιδακτορικούς ερευνητές του ΕΙΕ με σκοπό την υλοποίηση έρευνας σε θέματα υγείας. Οι εκάστοτε υπότροφοι ερευνητές τυγχάνουν οικονομικής χορηγίας ύψους 14.000,00 €.

Οι υπότροφοι της Pfizer που ξεκίνησαν την έρευνά τους κατά το τρέχον έτος είναι οι: Γουλιελμάκη Μαρία (μεταδιδάκτορας) και Σχίζα Ανδριάννα (υποψήφια διδάκτορας).

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, εδώ.