Η ιδέα της εξοικονόμησης χρημάτων για ένα φοιτητή στο πανεπιστήμιο μπορεί να ακούγεται αδύνατη – αλλά είναι απολύτως εφικτή!
Για τους περισσότερους φοιτητές πανεπιστημίου, αυτή είναι η πρώτη φορά που πραγματικά χρειάζεται να κάνετε προϋπολογισμό και να διαχειριστείτε χρήματα μόνοι σας. Ίσως να μην γνωρίζετε όλες τις συμβουλές και τα κόλπα για να κρατήσετε τα χρήματά σας. Αυτός είναι ο σκοπός αυτής της λίστας.
Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες ιδέες για το πώς να διαχειριστείτε τα χρήματά σας και να εξοικονομήσετε χρήματα ως φοιτητές! Όλα αυτά προέρχονται από την εμπειρία, της δικιάς μας φοιτητικής ζωής
Ας δούμε λοιπόν, τους καλύτερους τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων στο πανεπιστήμιο!
Πίαστε δουλειά
Η εργασία όταν σπουδάζεις είναι απαραίτητη για κάθε φοιτητή. Όχι μόνο σας δίνει λίγα χρήματα, αλλά σας διδάσκει επίσης ανεκτίμητες δεξιότητες ζωής – όπως επίλυση προβλημάτων και επιχειρηματική επικοινωνία.
Αλλά γιατί η εργασία στο πανεπιστήμιο βρίσκεται στη λίστα των τρόπων εξοικονόμησης χρημάτων; Διότι αν εργάζεστε, δεν ξοδεύετε χρήματα – τα κερδίζετε! Ακόμη και μια part-time δουλειά, θα σας αποφέρει έξτρα μικρά κέρδη.
Ποτέ μην καθυστερείτε σε μια πληρωμή
Οι καθυστερημένες χρεώσεις όχι μόνο σας κοστίζουν χρήματα, με συνέπεια να μειώνεται το υπόλοιπό σας και πιθανόν να αυξάνεται επίσης το άγχος σας. Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, μην χάσετε ποτέ μια πληρωμή. Είναι τόσο απλό.
Υποβάλετε αίτηση για υποτροφίες
Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για υποτροφίες κάθε χρόνο σε όλο το πανεπιστήμιο. Δεδομένου ότι πολλές υποτροφίες δεν τις διεκδικούν (ή έχουν πολύ λίγες συμμετοχές), εάν αφιερώσετε λίγο χρόνο στην υποβολή αίτησης, θα μπορούσατε να βρείτε πολλά χρήματα για να πληρώσετε την φοίτησή σας.
Χρησιμοποιήστε τη βιβλιοθήκη
Ένα από τα πιο χρησιμοποιημένα, αλλά καλύτερα δωρεάν εργαλεία, σε μια πανεπιστημιούπολη είναι η βιβλιοθήκη. Οι βιβλιοθήκες πανεπιστημίου έχουν τα πάντα – και είναι δωρεάν αν είστε φοιτητής.
Έχουν βιβλία και υπολογιστές για χρήση, βίντεο, λογισμικό και άλλα.
Εάν προσπαθείτε πραγματικά να περάσετε από το πανεπιστήμιο με έναν προϋπολογισμό, η βιβλιοθήκη θα είναι ο καλύτερος φίλος σας.
Θυμηθείτε, ωστόσο, ότι οι ποσότητες είναι περιορισμένες στη βιβλιοθήκη. Το να είσαι αποτελεσματικός στη χρήση της βιβλιοθήκης συνήθως απαιτεί προηγούμενο σχεδιασμό – να γνωρίζεις τα μαθήματα και τα βιβλία σου εκ των προτέρων, σε περίεργες ώρες κ.λπ.
Εξοικονομήστε χρήματα σε τρόφιμα και ποτά
Πρέπει να φάτε για να ζήσετε. Είναι γεγονός. Αλλά το φαγητό μπορεί να είναι ακριβό, ειδικά αν αρχίσετε να προσθέτετε ποτά. Εδώ είναι οι καλύτεροι τρόποι εξοικονόμησης χρημάτων σε τρόφιμα και ποτά στο πανεπιστήμιο!
Χρησιμοποιήστε το γεύμα σας στο έπακρο
Βγάλτε κάρτα σίτισης και εκμεταλευτείτε στο έπακρο τα δωρεάν γεύματα που προσφέρει η σχολή σας ,από το πρωινό ως το δείπνο. Αν δεν δικαιούστε κάρτα σίτισης, με την επίδειξη του πάσου σας, θα έχετε σίγουρα μια καλή τιμή. Αυτό σημαίνει ότι παίρνετε όλα όσα πληρώνετε – πρωινό, μεσημεριανό, δείπνο, σνακ.
Επίσης, μπορείτε κατά την διάρκεια των γευμάτων να πάρετε κάτι για σνακ – πάρτε ένα μήλο ή μπανάνα το πρωί, βάλτε το στην τσάντα σας και πάρτε το ως σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να μην ξοδεύετε λεφτά μετά, για φαγητό.
Το φαγητό είναι ακριβό, γι ‘αυτό εκμεταλλευτείτε ό, τι μπορείτε!
Παρακολουθήστε τις καλύτερες προσφορές Happy Hours και εστιατορίων
Εάν πρόκειται να φάτε έξω, εξοικονομήστε χρήματα όταν το κάνετε! Μια διασκεδαστική τακτική είναι να λάβετε υπόψη όλες τις καλύτερες happy hours και τις προσφορές εστιατορίων κοντά στην πανεπιστημιούπολη και να ταξινομήσετε ανά ημέρα.
Με αυτόν τον τρόπο, αν είναι Τρίτη, ξέρετε πού να πάτε για να πάρετε την καλύτερη προσφορά.
Θα εκπλαγείτε με το ποσό των δωρεάν και μειωμένων τροφίμων και ποτών που μπορείτε να βρείτε γύρω από την πόλη, αν ξέρετε πού να κοιτάξετε. Αυτό μπορεί επίσης να είναι ένας πολύ καλός τρόπος εξοικονόμησης όταν βγείτε με φίλους.
*Όλα τα παραπάνω φυσικά αναφέρονται σε εποχή κανονικότητας, λόγων περιορισμών αυτό το διάστημα λόγω covid , δεν είναι εφικτά ίσως όλα τα παραπάνω. Ας ελπίσουμε ότι γρήγορα θα επανέλθουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς*.