Είναι καλή ιδέα το σεξ με πρώην;

Οι πρώην τυπικά εμπίπτουν σε μία από τις δύο κατηγορίες: το είδος που αποκλείουμε στα κοινωνικά μέσα και διασχίζουμε το δρόμο για να αποφύγουμε, και το είδος που ονειρευόμαστε να προσγειωθεί στα dm μας και να συναντήσουμε μια καλή μέρα, που θα είμαστε φτιαγμένες στην τρίχα κι όχι με τις φόρμες μας!

Τι γίνεται όμως με τους πρώην, με τους οποίους διατηρούμε επαφή – ξέρετε, το είδος που μιλάμε στο κινητό μας στις 2 τα μεσάνυχτα; Είναι πάντα καλή ιδέα να κοιμάσαι μαζί τους;

Κάποιοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι το σεξ με έναν πρώην είναι μια ιδανική συνάντηση στο κρεβάτι. Γνωρίζετε και οι δύο ήδη τα “σωστά” σημεία και επίσης ξέρετε και οι δύο τι πρέπει να αποφύγετε. Δεν υπάρχει  κάποια πρώτη αμηχανία στο σεξ, που μοιράζεστε.

Για να ξεκινήσεις, το σεξ με πρώην, απάντησε με ειλικρίνεια στον εαυτό σου, για ποιον λόγο θέλεις να το κάνεις. Υπάρχει μια σπίθα ελπίδας ότι μια νύχτα καυτού σεξ μπορεί να αναζωογονήσει μήνες ή χρόνια χαμένης αγάπης; Είσαι μόνη και ο πρώην σου είναι μια προβλέψιμη ευκολία; Προσπαθείς να ηρεμήσεις την μοναξιά αναζητώντας μια ψεύτικη, ίσως τοξική, αίσθηση άνεσης; Ό, τι κι αν ενθαρρύνει το κίνητρό σου, ανεξάρτητα από το πόσο απλό ή περίπλοκο είναι, να είσαι ξεκάθαρη, με τον εαυτό σου πρώτα, αλλά και με τον πρώην σου!


Πολλές φορές το κομμάτι του να μην γνωρίζουμε τι μπορεί να φέρει το μέλλον,   μας κρατά να είμαστε συγκρατημένοι – ακόμη και με φαινομενικά αθώους τρόπους. Επομένως, το να είσαι ειλικρινής για το πού βρίσκεσαι συναισθηματικά και ερωτικά, δεν συνεπάγεται να κρίνεις τον εαυτό σου επειδή θέλεις να κάνεις σεξ με τον πρώην σου, αλλά να είσαι συμπονετική με τον εαυτό σου.Πριν συμφωνήσεις να μοιραστείς ξανά το σώμα σου με αυτό το άτομο, σταμάτα λίγο και σκέψου το. Η σχέση τελείωσε για έναν λόγο, οπότε γιατί σκέφτεσαι να επιστρέψεις στο σεξ; 

Επειδή μπορεί να είναι συναρπαστικό ως αυθόρμητη σύνδεση, κάθε απόφαση και πράξη μας,  έχει συνέπειες που πρέπει να ζήσουμε αργότερα. Αυτές οι συνέπειες μπορεί να αποδειχθούν αβλαβείς και διασκεδαστικές, αλλά τι γίνεται αν δεν είναι; Το σεξ με έναν πρώην δεν είναι πάντα τόσο απλό . Μπορεί να είναι  δελεαστικό να γυρίσουμε στο παρελθόν για ευχάριστες στιγμές αλλά πρέπει να προσέξεις και την καρδιά σου. 


Για να δεις αν είναι καλή ιδέα το σεξ με τον πρώην, σκέψου απλά αν υπάρχουν ακόμη σκέψεις για αυτόν που σε πονάνε και σε επηρεάζουν ψυχολογικά. Αν το σεξ το θεωρείς απλά μια ευκαιρία για επανασύνδεση, έστω για επικοινωνία μαζί του, τότε αυτό μπορεί να σε πάει πίσω.


Έτσι μπορεί να χάνεις ευκαιρίες να γνωρίσεις έναν νέο έρωτα, που θα ταιριάζετε πραγματικά σε όλα, σεξ και επικοινωνία, και που μαζί του θα εξελιχθείς και θα προχωρήσεις στην ζωή σου.