Tips για τη βελτίωση της σεξουαλικής σας ζωής

Είτε το πρόβλημα είναι μεγάλο είτε μικρό, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να επαναφέρετε τη σεξουαλική σας ζωή. Η σεξουαλική σας ευημερία συμβαδίζει με τη γενική ψυχική, σωματική και συναισθηματική σας υγεία.

Η επικοινωνία με τον σύντροφό σας, διατηρώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής,  μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τις δύσκολες στιγμές.

Ακολουθούν tips για την βελτίωση της σεξουαλική σας ζωής.

Μιλώντας στον σύντροφό σας

Πολλά ζευγάρια δυσκολεύονται να μιλήσουν για σεξ ακόμη και υπό τις καλύτερες συνθήκες. Όταν εμφανίζονται σεξουαλικά προβλήματα, τα συναισθήματα του πόνου, της ντροπής, της ενοχής και της δυσαρέσκειας μπορούν να σταματήσουν εντελώς τη συνομιλία. Επειδή η καλή επικοινωνία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος μιας υγιούς σχέσης, η καθιέρωση ενός διαλόγου είναι το πρώτο βήμα όχι μόνο για μια καλύτερη σεξουαλική ζωή, αλλά και για έναν στενότερο συναισθηματικό δεσμό. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την αντιμετώπιση αυτού του ευαίσθητου θέματος.

Βρείτε την κατάλληλη στιγμή για να μιλήσετε.

Υπάρχουν δύο τύποι σεξουαλικών συνομιλιών: αυτές που έχετε στην κρεβατοκάμαρα και αυτές που έχετε αλλού. Είναι απολύτως κατάλληλο να πείτε στον σύντροφό σας τι σας αρέσει στο σεξ κατά τη διάρκεια  αλλά είναι καλύτερο να περιμένετε έως ότου βρίσκεστε σε πιο ουδέτερο περιβάλλον για να συζητήσετε μεγαλύτερα ζητήματα, όπως αναντιστοιχία σεξουαλικής επιθυμίας ή προβλήματα οργασμού.

Αποφύγετε την κριτική.

Προτάσεις καναπέ με θετικούς όρους, όπως, «Μου αρέσει πολύ όταν αγγίζεις τα μαλλιά μου ελαφρά με αυτόν τον τρόπο», αντί να επικεντρώνεσαι στα αρνητικά. Προσέγγιση ενός σεξουαλικού ζητήματος ως πρόβλημα που πρέπει να λυθεί από κοινού και όχι ως άσκηση ευθύνης.

Εμπιστευτείτε τον σύντροφό σας για τις αλλαγές στο σώμα σας.

Εάν οι εξάψεις σας κρατούν τη νύχτα  μιλήστε με τον σύντροφό σας για αυτά τα πράγματα. Είναι πολύ καλύτερο να ξέρει τι συμβαίνει παρά να ερμηνεύει αυτές τις φυσικές αλλαγές ως έλλειψη ενδιαφέροντος.

Να είσαι ειλικρινής.

Μπορεί να πιστεύετε ότι προστατεύετε τα συναισθήματα του συντρόφου σας με πλαστό οργασμό, αλλά στην πραγματικότητα μόνο καλό δεν κάνετε. Όσο δύσκολο είναι να μιλάμε για οποιοδήποτε σεξουαλικό πρόβλημα, το επίπεδο δυσκολίας ανεβαίνει στα ύψη όταν το ζήτημα θάβεται κάτω από χρόνια ψέματα, πληγές και δυσαρέσκεια.

Μην εξομοιώνετε την αγάπη με τη σεξουαλική ικανοποίηση

Δημιουργήστε μια ατμόσφαιρα φροντίδας και τρυφερότητας. αγγίξτε και φιλειθείτε συχνά. Μην κατηγορείτε τον εαυτό σας ή τον σύντροφό σας για τις σεξουαλικές σας δυσκολίες. Εστιάστε στη διατήρηση της συναισθηματικής και σωματικής οικειότητας στη σχέση σας.