Ερωτικά διλήμματα. Πρώην ή νυν;

Όλοι μας κάποια στιγμή στη ζωή μας, έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με κάποιο δίλημμα, πάσης φύσεως. Μπορεί να αφορά τον ερωτικό μας τομέα,κάποιο θέμα στις σπουδές μας ή κάτι πιο απλό, όπως μια ανακαίνιση στο σπίτι μας ή στο δωμάτιό μας.

Τα διλήμματα, μπορεί πολλούς από μας να μας τρομάζουν, και μόνο σαν λέξη όταν την ακούμε, αλλά δεν έχουν μόνο αρνητική έννοια, ούτε προμηνύουν πάντα ότι θα συμβεί κάτι άσχημο, όταν θα έρθει η ώρα να διαλέξουμε.

Ένα δίλημμα πολλές φορές, μπορεί να λειτουργήσει και ως λύτρωση, μια ψυχική λύτρωση, που θα μας βγάλει από μια ψυχοφθόρα κατάσταση. Εδώ, σ’ αυτό το άρθρο, όπως λέει και ο τίτλος μας, θα μιλήσουμε για τα διλήμματα ερωτικής φύσεως. Τι γίνεται όταν μπλέκει στη ζωή μας ταυτόχρονα, το παρελθόν με το παρόν και ίσως και το ίδιο μας το μέλλον; Τι κάνουμε αν στη ζωή μας, την τακτοποιημένη και ήσυχη καθημερινότητά μας εμφανιστεί κάτι που είχαμε καλά θαμμένο μέσα μας και ξεχασμένο;

Έστω λοιπόν οτι έχουμε μια ευτυχισμένη σχέση εδώ και κάποιους μήνες μπορεί και παραπάνω με έναν άνθρωπο που σίγουρα ταιριάζουμε τόσο σε απόψεις για την ζωή μας, όσο και σε γούστα και σε πράγματα που μας αρέσει να κάνουμε. Αυτό σίγουρα είναι πολύ σημαντικό γιατί ξεκινάμε από κοινές βάσεις και μοιραζόμαστε πράγματα και εμπειρίες με τον άνθρωπο μας, που μας δένουν.

Έχουμε κατασταλάξει μέσα μας για την επιλογή που έχουμε κάνει και έχουμε αφοσιωθεί σε αυτόν τον άνθρωπο. Μπορεί ακόμη και να ονειρευόμαστε ένα κοινό μέλλον μαζί του. Κι εκεί που έχουμε μια ωραία ζωή, με τα πάνω και τα κάτω της βέβαια, εμφανίζεται το παρελθόν μας.

Μπορεί να είναι μια απλή, τυχαία συνάντηση, καθόλου προγραμματισμένη, που όμως έρχεται για να ταράξει τα νερά και να μας βγάλει εκτός προγράμματος, μπορεί και εαυτού! Νομίζαμε οτι δεν σκεφτόμασταν καθόλου τον πρώην ή την πρώην, ότι έχουμε ξεπεράσει εντελώς τη σχέση μας και ο μόνος ή η μόνη που έχουμε στο μυαλό και στην καρδιά μας είναι ο νυν ή η νυν αντίστοιχα.

Όμως αυτό το βλέμμα του, της πρώην, η συζήτηση που μπορεί να έγινε μεταξύ μας, κάποια μικρή επικοινωνία, μια αγκαλιά και ένα “τα λέμε” στάθηκαν ικανά να μας χαλάσουν για ακόμη μια φορά τον ύπνο μας. Και δεν μας φταίει και σε τίποτα ο άνθρωπος που έχουμε πλέον στο πλάι μας, να μας βλέπει ξαφνικά με μηδέν θετική διάθεση, μέσα στα νεύρα ή στα κλάματα.

Αν λοιπόν και συ βρίσκεσαι σε μια τέτοια κατάσταση και νιώθεις μια πλημμύρα συναισθημάτων, από έρωτα, απογοήτευση, πίεση, στεναχώρια, θυμό, και νιώθεις να βρίσκεσαι σε αδιέξοδο και αναρωτιέσαι αν έκανες καλά που προχωρήσεις στη ζωή σου.. Εγώ θα σου δώσω μια λύση φαινομενικά ίσως δύσκολη, αλλά έχει αλάνθαστο κριτήριο κατ ‘εμέ.

Δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου, χωρίς να απομακρυνθείς από τον ή την σύντροφο σου, χωρίς να αλλάξεις την καθημερινότητα σου, μιλά και με τον – την πρώην αν νιώθεις ότι το έχεις ανάγκη και δες πώς θα εξελιχθούν από μόνα τους τα πράγματα.

Αν βλέπεις ότι συνεχίζεται το αδιέξοδο τότε ίσως ενα μίνι ταξιδάκι με κάποια φίλη ή φίλο σου, να είναι ότι χρειάζεσαι για να νιώσεις ξεκάθαρα μέσα σου τι θες.

Αλλά συνήθως όταν δίνουμε λίγο χρόνο σε μας τους ίδιους και ακόμη καλύτερα αν μιλάμε ειλικρινά στον άνθρωπο που έχουμε δίπλα μας, ακόμη κι αν φοβόμαστε την αντίδραση του, αυτό μπορεί να μας ηρεμήσει όντως και να βρούμε μάλιστα την απάντηση που γυρεύουμε στο δίλημμα μας.