Πώς θα “σώσεις” την σχέση σου από τα social media! 

Ζούμε σε μια εποχή όπου το κινητό είναι προέκταση του χεριού μας. Θέλουμε οι περισσότεροι να κοινοποιούμε στιγμές μας- ακόμα και με τη σχέση μας – στο Facebook, να ανταλλάζουμε like και σχόλια με τους διαδικτυακούς μας φίλους και να ανεβάζουμε φωτογραφίες στο Instagram.

Όμως όλη αυτή η υπερβολική δημοσιότητα, η μανία των selfie, η πεποίθηση ότι αν έχουμε πολλούς φίλους στο Facebook, ότι αν έχουμε πολλές φωτογραφίες με φίλους, σχέσεις και ωραίες στιγμές, είμαστε πιο αρεστοί, πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Γιατί σε υπερβολικό βαθμό, όλο αυτό μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να έχει, ειδικά για την ψυχολογία μας.

Υπάρχουν άνθρωποι που “βλέπουν” τις ζωές των άλλων στα social media κι αν τους φαίνεται αρκετά πιο ωραία, πλούσια και γεμάτη από τη δική τους, αναπτύσσουν είτε αισθήματα ζήλιας, είτε νιώθουν μειονεκτικά με συνέπειες καταστροφικές κάποιες φορές. Οπότε καλό θα ήταν όλοι μας να πάψουμε να νοιαζόμαστε για το τι κάνουν οι άλλοι, ή για να το θέσω πιο σωστά, για την ζωή που προβάλλουν οι άλλοι και να ασχοληθούμε με μας, τον εαυτό μας και τους φίλους μας,

Να κοιτάξουμε ποια είναι τα δικά μας θέλω, τι μας ευχαριστεί πραγματικά σε μια σχέση και να μη θέλουμε ντε και καλά να την δείξουμε στο Facebook ή το Instagram, νομίζοντας πώς το αντίθετο σημαίνει ότι η ποιότητα ή η σοβαρότητα της σχέσης μας είναι σχεδόν μηδαμινή. Ούτε να επηρεαζόμαστε από το περιβάλλον μας, που μπορεί κάποιος φίλος ή φίλη, να μας λέει, ότι για παράδειγμα αφού ο/η σύντροφός μας δεν αλλάζει την φωτογραφία προφίλ με μια κοινή μας φωτογραφία, κάτι ύποπτο κρύβει.

Το τι συμβαίνει σε ένα ζευγάρι, το γνωρίζουν μόνο οι δύο άνθρωποι που το αποτελούν και κανένας άλλος. Και για να διαρκέσει μια σχέση πρέπει να την προστατεύουμε από κάθε πιθανό παράγοντα που μπορεί να την αλλοιώσει.