Ignite Ideas II: Ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση του προγράμματος

Η δεύτερη φάση του προγράμματος Ignite Ideas II ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ήταν η φάση διαμόρφωσης της επιχειρηματικής ιδέας. Η επόμενη φάση για τις 9 ομάδες που συνεχίζουν περιλαμβάνει την επικύρωση της ιδέας πάντα με τη βοήθεια του ανθρωπίνου δυναμικού της Nestlé Ελλάς.

Το Πρόγραμμα Ignite Ideas ΙΙ διοργανώνεται για δεύτερη φορά με στόχο την ανεύρεση νέων επιχειρηματικών σχημάτων και ερευνητικών αποτελεσμάτων που έχουν εφαρμογή στον ευρύτερο χώρο του περιβάλλοντος, της ενέργειας, της κλιματικής αλλαγής και της βιωσιμότητας. Η Nestlé Ελλάς Α.Ε. ενώνει τις δυνάμεις της με το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες και οφέλη στους συμμετέχοντες. Το πρόγραμμα αναζητά καινοτόμες λύσεις οι οποίες:

• έχουν τεχνικό ή λειτουργικό χαρακτήρα
• αξιοποιούν τεχνολογίες αιχμής που μπορούν να εφαρμοστούν στο περιβάλλον της εταιρείας και να εναρμονιστούν με τους στόχους της
• μπορούν να υλοποιηθούν πιλοτικά σε πραγματικό περιβάλλον

Τα οφέλη του προγράμματος

Οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους προτάσεις σε διάστημα 3 – 4 μηνών, αξιοποιώντας το δίκτυο της εταιρείας, τη μεθοδολογία και την υποστήριξη εξειδικευμένων στελεχών της. Οι ομάδες που θα φτάσουν στην τελική φάση του προγράμματος θα έχουν τη δυνατότητα να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν πιλοτικά το προϊόν ή την υπηρεσία τους σε πραγματικό περιβάλλον (proof-of-concept). Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με μία ειδική εκδήλωση κατά την οποία οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τις καινοτόμες λύσεις (PoCs ) τους ενώ θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μελλοντικές συνεργασίες με την Nestlé Ελλάς Α.Ε .

Οι διοργανωτές

Η καινοτομία βρίσκεται στην καρδιά της δραστηριότητας της Nestlé. Από τη δημιουργία της Farine Lactée, της πρώτης τροφής για βρέφη, από τον Henri Nestlé το 1867 μέχρι σήμερα, ο Όμιλος επενδύει σταθερά στην έρευνα και την ανάπτυξη, στην επιστήμη της διατροφής και το πάθος για ποιότητα. Δεν είναι τυχαίο που σήμερα η Nestlé διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο έρευνας και ανάπτυξης από κάθε εταιρεία τροφίμων παγκοσμίως, με 34 κέντρα και περισσότερους από 5.000 εργαζόμενους μόνο σε αυτόν τον τομέα. Αναγνωρίζοντας τη σημαντική παρουσία καινοτόμων ιδεών στη νέα ελληνική επιχειρηματικότητα, η Nestlé Ελλάς ΑΕ μέσω του προγράμματος Ignite Ideas θέλει να εντοπίσει και υποστηρίξειτις ιδέες που έχουν δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης  με στόχο να συμβάλλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής για Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) δημιούργησε το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin), τη θερμοκοιτίδα του Πανεπιστημίου. Βασική στρατηγική του Κέντρου ACEin είναι η στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο, οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, η κοινωνική επιχειρηματικότητα κλπ. Το Κέντρο ACEin προσφέρει στις επιχειρήσεις αυτές κατάρτιση σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας και λειτουργίας μίας startup, υπηρεσίες