Μπορεί να επιβιώσει μια σχέση που ξεκίνησε μέσω social media ή dating app;

Σχέσεις, ένα μεγάλο κεφάλαιο, που μας απασχολεί εμάς τους φοιτητές, αφού δεν έχουμε ακόμη μάλλον πολλές «σκοτούρες» στο κεφάλι μας. Οι συζητήσεις που κάνουμε τόσο εμείς οι γυναίκες μεταξύ μας, αλλά και οι άντρες (ακόμη κι αν δεν το παραδέχονται), μπορούν να γίνουν ατελείωτες.

Τώρα μάλιστα που μένουμε σπίτι το να  μιλάμε μέσω social media ή ενός dating app είναι κάτι που το συνηθίζουν  όσοι είναι ελευθέροι.

Εμείς όμως θα επικεντρωθούμε εδώ, στον τρόπο που μπορεί να ξεκινήσει μια σχέση σήμερα, και συγκεκριμένα σε όσους ανθρώπους γνωρίστηκαν μέσω social media ή κάποιας εφαρμογής, που είναι πλέον ιδιαίτερα δημοφιλής.

Η αλήθεια είναι ότι πλέον οι πιο πολλές σχέσεις έτσι ξεκινάνε. Κάτι τα πρότυπα που έχουν αλλάξει, κάτι που είναι πιο εύκολο να προσεγγίσει ένας άντρας μια γυναίκα, αλλά και το αντίθετο με ένα μήνυμα στο facebook ή στο Instagram, καθιερώθηκε πολύ εύκολα, αλλά και γρήγορα το διαδικτυακό φλερτ.

Ας δούμε όμως λίγο τα πράγματα τόσο από την οπτική των γυναικών, όσο και των αντρών, για το αν μια σχέση που αρχίζει από τα social media ή μια εφαρμογή, μπορεί να κρατήσει και να έχει διάρκεια, όπως οι πιο «παραδοσιακές» σχέσεις.

Εμείς οι γυναίκες οφείλω να πω, όχι μόνο βασιζόμενη στη δική μου άποψη, αλλά και από φίλες μου και γνωστές, είμαστε λίγο πιο επιφυλακτικές, όταν μας προσεγγίζει κάποιος μέσω ενός αιτήματος φιλίας στο ίντερνετ και μάλιστα πολύ δύσκολα θα τον δεχτούμε σε περίπτωση που είναι εντελώς άγνωστος ή δεν έχουμε κανέναν κοινό φίλο.

Βέβαια από την άλλη έχω παρατηρήσει,  ότι τα κορίτσια που βρίσκονται γύρω στα 20-22, έχουν μάλλον λίγο υπερβολικά στάνταρ κι απαιτήσεις. Μπορεί να τις πλησιάσει ένα νορμάλ παιδί, που να τον γνωρίζουν κιόλας, αλλά δεν καταδέχονται να του δώσουν ούτε μια ευκαιρία και να βγούνε μαζί του για ένα καφέ.

Πιστεύω  λοιπόν ότι εμείς οι άνθρωποι θέλουμε τέτοιου είδους επικοινωνία μεταξύ μας. Γιατί μας είναι μάλλον πιο εύκολο να μιλήσουμε κρυμμένοι πίσω από την οθόνη του υπολογιστή μας, αφού δεν νιώθουμε το ίδιο εκτεθειμένοι όπως σε μια face to face συζήτηση.

Επίσης, ειδικά μέσα από τις εφαρμογές γνωριμιών που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για να γνωρίζουμε και να «βλέπουμε» γρήγορα πολλούς άντρες και πολλές γυναίκες, οι ευκαιρίες είναι αμέτρητες. Μπορείς μάλιστα να διαλέξεις πόσο κοντά σου θα μένει το υποψήφιο αγόρι ή κορίτσι σου, τι ηλικία θα έχει και άλλα πολλά.

Εμένα μου μοιάζει βέβαια λίγο, πολύ σαν να κάνεις ένα είδος παραγγελίας, με καρτελάκι αλλαγής. Για να είμαι όμως και εγώ  απόλυτα ειλικρινής απέναντί σας, έχω δοκιμάσει τέτοια εφαρμογή, από περιέργεια για να δω αν όντως μπορείς να κάνεις μια σοβαρή γνωριμία, και όχι μόνο για να περάσεις καλά, αφού οι περισσότεροι φτιάχνουν προφίλ για αυτόν τον λόγο.

Θα σας πω λοιπόν ότι, ναι γίνεται. Υπάρχουν άνθρωποι που γνώρισαν μέχρι και το άλλο τους μισό σε facebook, Instagram ή σε εφαρμογή- chat. Μέσα από τις αρχικές τους συζητήσεις, πολλές φορές πριν καν  βρεθούνε από κοντά, είδαν ότι έχουν να κάνουν με ένα άτομο, με κοινά ενδιαφέροντα και αξίες.

Η χημεία όταν συναντιέσαι με κάποιον, δεν καθορίζεται από τον τρόπο που τον γνώρισες. Αυτός ο τρόπος εξάλλου είναι μόνο η αφορμή για να έρθεις σιγά σιγά κοντά με κάποιον. Όλα τα άλλα έρχονται ή όχι στην πορεία και έχει να κάνει με το τι θέλεις εσύ κι ο άλλος, σε τι φάση είστε και πόσο ταιριάζετε. Οπότε αφήσου και δώσε μια ευκαιρία σε κάποιον ή κάποια, όπως κι όποτε κι αν γνωριστήκατε.