Τι στόχους θα βάλεις για τη νέα χρονιά, ώστε να απογειώσεις τη φοιτητική σου ζωή;

Η φοιτητική ζωή κάθε ανθρώπου, είτε σπουδάζει σε πανεπιστήμιο, ΤΕΙ, είτε σε κάποια ιδιωτική σχολή, αποτελεί μία από τις καλύτερες περιόδους που θα περάσουμε.

Τα φοιτητικά χρόνια καλό είναι να τα ζούμε στο έπακρο, όσο μπορούμε, γιατί είναι μάλλον η τελευταία περίοδος που δεν θα έχουμε τόσες έννοιες στο μυαλό μας, ευθύνες και υποχρεώσεις, όσες όταν θα κάνουμε οικογένεια κάποιοι από μας ή όταν θα δουλεύουμε.

Όταν μιλάμε για φοιτητική ζωή δεν εννοούμε μόνο το κομμάτι που αφορά την σχολή, τα μαθήματα και όλα τα συναφή. Πέρα από τις υποχρεώσεις αυτές, υπάρχουν οι βόλτες, η διασκέδαση, νυχτερινή και μη, οι φιλίες, οι έρωτες και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.

Ας τα πιάσουμε λοιπόν ένα ένα, για να δούμε τι στόχους πρέπει να θέσεις φέτος για να απογειώσεις την φοιτητική σου ζωή!

Καταρχάς σκέψου τι δεν έχεις κάνει μέχρι τώρα και θα το ήθελες πάρα πολύ! Μπορεί να είναι ένα ταξίδι στο εξωτερικό, bungee jumbing, ή και κάτι πιο απλό και καθημερινό. Ότι και να είναι πάντως, βάλε το στο πρόγραμμα με το που μπει η νέα χρονιά. Μην αφήνεις απωθημένα στην ζωή σου.

Έπειτα όσο αφορά την σχολή σου, κάνε μια σούμα των μαθημάτων που χρωστάς, ποια θέλουν οπωσδήποτε παρακολούθηση και καλό διάβασμα και βάλε ένα πρόγραμμα. Αν δεν πολυπηγαίνεις στα μαθήματα, άρχισε σιγά σιγά να πατάς στη σχολή ξανά, ώστε να συνηθίσεις και να κρατάς σημειώσεις από τις παραδόσεις. Θα σου κάνουν τη ζωή πιο εύκολη στην περίοδο της εξεταστικής.

Αν ανήκεις σε αυτούς τους φοιτητές που δεν τρελαίνονται και τόσο για τη σχολή που έχουν περάσει, προσπάθησε να διαβάζεις και να παρακολουθείς μαζί με την παρέα σου, ώστε να επηρεάζει θετικά ο ένας τον άλλον και να μη σου πέφτει τόσο βαρύ το θέμα αυτό. Παράλληλα κοίτα για κάποια δουλειά ή ίσως δημόσιο ή ιδιωτικό ΙΕΚ, που έχει κάποια ειδικότητα που σου ταιριάζει περισσότερο και σε ενδιαφέρει. Αν βρεις κάτι καλό, μπορείς να το συνδυάσεις είτε παράλληλα με τη σχολή, είτε να πας μόλις την  τελειώσεις για δεύτερο πτυχίο.

Τέλος όσο αφορά το κομμάτι των σχέσεων, φιλικών και ερωτικών, προσπάθησε να μοιράζεσαι ωραίες και έντονες στιγμές και με τη  παρέα σου, τους κολλητούς και με κάποιο αγόρι ή κορίτσι που ίσως έχεις ή έστω σε ενδιαφέρει και περνάς ωραία όταν είστε μαζί.

Με τους φίλους σου πήγαινε σε κλαμπ, μπουζούκια και κρασάδικα, που είναι στα must μέρη για τους φοιτητές. Ξενύχτια, γέλια, πλάκες και ατελείωτες συζητήσεις θα είναι μερικές από τις αναμνήσεις που θα θυμάσαι χρόνια μετά. Και στο ερωτικό κομμάτι δράσε αυθόρμητα και όπως νιώθεις, χωρίς ντροπή, αναστολές, ταμπού και βασικά χωρίς να σε νοιάζει τι θα πει ο κόσμος, από την στιγμή κιόλας, που φέρεσαι σωστά.