5 Ταινίες που είναι βασισμένες σε βιβλία!

Τι καλύτερο από το να δεις μια καλή ταινία; Συγκεντρώσαμε 5 ταινίες οι οποίες είναι βασισμένες σε βιβλία:

Arrival- βασισμένη στο βιβλίο του TedChiang

Το «Arrival» ή όπως είναι ο ελληνικός τίτλος του «Η Άφιξη», είναι σε σκηνοθεσία Denis Villeneuve και με πρωταγωνιστές τους Amy Adams και Jeremy Renner, μας δείχνει την άφιξη στη γη μιας ομάδας εξωγήινων. Αυτοί θα αναγκάσουν έναν φυσικό και μια γλωσσολόγο για να ασχοληθούν με τη μελέτη και την αποκωδικοποίηση της γλώσσας τους, βοηθώντας τους έτσι τους να διερευνήσουν τα όρια της ανθρώπινης , αλλά και την έννοια του χρόνου. Πρόκειται για μια πρωτότυπη ιστορία που βασίζεται σε ένα από τα οκτώ διηγήματα που περιέχει το βιβλίο του Ted Chiang «Ιστορίες της ζωής σου και άλλες ιστορίες».

Μπρούκλιν- βασισμένη στο βιβλίο του Colm Tóibín

Το «Μπρούκλιν» το ξεχώρισε ο κόσμος ως ταινία όταν την είδε. Είχε τρεις υποψηφιότητες στα βραβεία Όσκαρ. Είναι βασισμένο στο βιβλίο του Colm Tóibín και μας περιγράφει την ζωή της Έιλις, η οποία είναι μια κοπέλα, που κατάγεται από φτωχή οικογένεια και ζει την δεκαετία του 1950. Η ΄Ειλις δυσκολεύεται να βρει δουλειά και έτσι φεύγει για τις ΗΠΑ αφήνοντας πίσω την μητέρα της και την αδερφή της. Η απόφασή αυτή όπως βλέπουμε θα την οδηγήσει στο Μπρούκλιν, όπου υπομονετικά θα δημιουργήσει μια νέα ζωή και εκεί θα γνωρίσει τον πρώτο της έρωτα, αλλά και μαζί την υπόσχεση για μια καλύτερη ζωή. Όμως το παρελθόν της σύντομα θα την καλέσει ξανά, αναγκάζοντάς την να διαλέξει ανάμεσα στην πατρίδα, στην οικογένεια και στον έρωτα.

Ο Χιονάνθρωπος- βασισμένη στο βιβλίο του Jo Nesbo

Ο Χιονάνθρωπος πρόκειται για μια από τις πιο πολυσυζητημένες μεταφορές βιβλίων τα τελευταία χρόνια. Το βιβλίο ανήκει στην αστυνομική λογοτεχνία και ο συγγραφέας του Jo Nesbo, είναι από τους καλύτερους στο είδος του. Επίσης ο πρωταγωνιστής που επιλέχθηκε ο Michael Fassbender, ενσάρκωσε καταπληκτικά τον ρόλο του. Στην πλοκή βλέπουμε λοιπόν τον αντισυμβατικό αστυνομικό, Χάρι Χόλε, ο οποίος αναλαμβάνει να διερευνήσει την εξαφάνιση μιας μητέρας, που το μαντίλι της βρέθηκε τυλιγμένο γύρω από ένα χιονάνθρωπο. Καθώς ο Χάρι Χόλε και η ομάδα του ξεκινούν την έρευνά τους, ανακαλύπτουν έναν ανησυχητικό αριθμό γυναικών που έχουν χαθεί στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων.

Ο κύκλος – βασισμένη στο βιβλίο του Dave Eggers

Η ταινία αυτή μιλάει για τα social media και την ιδιωτική ζωή των ανθρώπων. Έχει δύο εξαιρετικούς ηθοποιούς ως πρωταγωνιστές, τον Tom Hanks και την Emma Watson. Η ιστορία έχει ως εξής: η Μέι προσλαμβάνεται στη μεγαλύτερη και στην πιο ισχυρή εταιρεία τεχνολογίας και social media στον κόσμο, θεωρώντας ότι αυτή είναι η ευκαιρία της ζωής της. Όσο ανεβαίνει ιεραρχικά, την ενθαρρύνει ο ιδρυτής της εταιρείας για να συμμετάσχει σε ένα επαναστατικό πείραμα που ξεπερνάει τα όρια της ιδιωτικότητας, της ηθικής και τελικά κάθε προσωπικής ελευθερίας.

Πριν Έρθεις Εσύ -βασισμένη στο βιβλίο της Jojo Moyes

Τέλος έχουμε το βραβευμένο best seller της Jojo Moyes, που έγινε ταινία με πρωταγωνίστρια την ηθοποιό Emilia Clarke. Βλέπουμε λοιπόν την Λου, η οποία ζει σε µια ήσυχη επαρχιακή πόλη της Αγγλίας και συνέχεια αναζητά δουλειά, για να συνεισφέρει στην οικογένειαά της. Τελικά θα αναλάβει την φροντίδα του Γουίλ Τρέινορ, ο οποίος είναι πλούσιος νέος τραπεζίτης. Εκείνος πριν από δύο χρόνια αναγκάστηκε να αλλάξει εντελώς τη ζωή του και από κει και έπειτα δεν ξαναπερπάτησε. Όλα αυτά που βιώνει πλέον στην καθημερινότητά του, τον άλλαξαν τελείως ως άνθρωπο και έχασε κάθε όρεξη για ζωή. Όταν συναντά την Λου όμως, όλα θα του χαμογελάσουν ξανά.