Εύκολοι Κουραμπιέδες

Αυτή η συνταγή για κουραμπιέδες είναι πανεύκολη και έχει σίγουρη επιτυχία. Τα υλικά της είναι πολύ απλά και ο χρόνος προετοιμασίας μόλις 5 με 10 λεπτά.

Υλικά:

  • 400 γρ. βούτυρο
  • 400-450 γρ. αλεύρι
  • 30 ml λικέρ
  • 1 μπέικιν
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη

Άχνη και ανθόνερο για το άχνισμα

Αρχικά, θα πρέπει να προσέξουμε το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορείτε να το βγάλετε για 2-3 ώρες εκτός ψυγείου.

Ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά και στην συνέχεια πλάθουμε τους κουραμπιέδες. Το μέγεθος το επιλέγουμε με βάση τις προτιμήσεις μας. Να ξέρετε πως οι κουραμπιέδες φουσκώνουν και διπλασιάζουν σχεδόν το αρχικό τους μέγεθος.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά , ανάλογα τον φούρνο σας.

Αφού ψήσουμε τους κουραμπιέδες , τους αφήνουμε να κρυώσουν και στην συνέχεια τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους αχνίζουμε!

Tips:

  • Συχνά στις συνταγές αντικαθιστούμε το βούτυρο με φυτική μαργαρίνη. Στην συγκεκριμένη συνταγή δεν θα το συνιστούμε καθώς αλλάζει εντελώς το γευστικό αποτέλεσμα.
  • Εάν δεν προλάβατε να αφήσετε το βούτυρο εκτός ψυγείου για 2-3 ώρες, μην το λιώσετε γιατί θα δώσει άλλη υφή στο μείγμα μας.
  • Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 100γρ. ξηρών καρπών στην συνταγή. Επιλέξ’ τε αμύγδαλα ή κάσιους!

Καλή επιτυχία!

D.N.