Αυστηρότερα μέτρα για τον κορονοϊό μέχρι τις 11 Ιανουαρίου ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κύριος Πέτσας ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου, στις 2 Ιαναουαρίου, ότι η κυβέρνηση προτίθεται να λάβει αυστηρότερα μέτρα για τον κορονοϊό τα οποία θα ισχύσουν μέχρι τις 11 Ιανουαρίου.

Από αύριο Κυριακή 3 Ιανουαρίου μέχρι τις 11 του μηνός σταματάει το click away, η λειτουργία των κομμωτηρίων, κέντρων αισθητικής, βιβλιοπωλείων, ΚΤΕΟ. Η απαγόρευση κυκλοφορίας επανέρχεται από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Αν όλα πάνε καλά τα σχολεία θ’ ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου.

Είπε μεταξύ άλλων:

«Από αύριο, Κυριακή 3 Ιανουαρίου και 6:00 το πρωί, μέχρι τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου, μένουμε και πάλι σπίτι, καθώς αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που είχαν σταδιακά επιτραπεί πριν από τα Χριστούγεννα. Συγκεκριμένα, σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.

Επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

Οι εκκλησίες μας θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Από αύριο, λοιπόν, και για μια εβδομάδα, κάνουμε ακόμη μία προσπάθεια. Αξίζει να το κάνουμε, προληπτικά, καθώς όλοι μας μπορεί να χαλαρώσαμε τις γιορτινές ημέρες. Μένουμε, λοιπόν, ξανά σπίτι.

Για να δώσουμε μια μεγάλη ανάσα στους ήρωες της πρώτης γραμμής που δίνουν τη μάχη με τον κορονοϊό.

Για να προστατεύσουμε τη ζωή μας, τη ζωή του διπλανού μας και των δικών μας ανθρώπων, όλων μας».