Τι χρειάζεται ένας άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος;;

Τι χρειάζεται ένας άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος;; Πρώτα από όλα την υγεία του. Αν δεν την έχεις, το μόνο που σε απασχολεί είναι το πώς θα γίνεις καλά. Όταν όμως την έχεις, συνεχίζεις να ψάχνεις τρόπους για να είσαι ευτυχισμένος.

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε πως γενική και καθολική ευτυχία δεν υπάρχει, υπάρχουν μόνο στιγμές ευτυχίας. Το είδος μας, έχει την τάση να περιμένει ορισμένα πράγματα να έρθουν για να νιώσει ευτυχισμένος. Πιστεύουμε πως αν έχουμε μία δουλειά θα είμαστε ευτυχισμένοι, αν έχουμε έναν σύντροφο θα είμαστε ευτυχισμένοι, όταν φτιάξουμε τη ζωή μας και κάνουμε παιδιά θα είμαστε ευτυχισμένοι. Σε κάθε ηλικία περιμένουμε την ευτυχία και χάνουμε τα δώρα που μας προσφέρονται απαξιώντας τα ως πράγματα που δεν είναι ικανά να μας κάνουν ευτυχισμένους.

Στην τελική τι είναι ευτυχία; Για εμένα είναι οι στιγμές χαλάρωσης που πραγματικά δεν σκέφτεσαι κάτι, δεν σε απασχολεί κάτι και δεν βλέπεις την ώρα να χαρείς κάθε δευτερόλεπτο αυτού που κάνεις, μη θέλοντας να τελειώσει. Αλλά όπως όλα τα ωραία, αυτές οι στιγμές τελειώνουν. Και μετά έρχεται η καθημερινότητα. Αυτή η πεζή και αδιάφορη κυρία που σε απομακρύνει από όλα αυτά που ήθελες να κάνεις.

Η καθημερινότητα, αν και έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά, σε κάνει να εκτιμήσεις τις ωραίες στιγμές που θα έρθουν να σε βρουν. Όσο παράδοξο και αν φαίνεται υπάρχουν ψήγματα ευτυχίας στην καθημερινότητα. Από το αγαπημένο σου τραγούδι που έπαιξε στο ραδιόφωνο και ψιλοτραγουδούσες τους στίχους, από την πρώτη γουλιά του καφέ με το πρωινό σου τσιγάρο, από έναν καλό λόγο που άκουσες στη δουλειά, από τη μοναδική θέση που βρήκες στο λεωφορείο και έκατσες αναπαυτικά να διαβάσεις το βιβλίο σου, από το αγαπημένο σου φαγητό που σε περίμενε σπίτι σου στο τέλος της ημέρας, και ένα σωρό άλλες στιγμές που χρωματίζουν τη γκρίζα πραγματικότητα.

Τα μεγάλα πράγματα, όταν έρθουν, θα αποτελέσουν και αυτά στιγμές και κομμάτια του παζλ που λέγεται “Η ζωή σου”. Η πραγματοποίηση των ονείρων σου, δεν είναι μία άμεση διαδικασία, θέλει δουλειά και κόπο. Για να πετύχεις τους στόχους σου, πρέπει να μπεις στο στίβο της πραγματικότητας. Χρειάζεται να θυσιάσεις κάτι για να αποκτήσεις κάτι άλλο. Ακόμα και τότε όμως, όταν το όνειρο υλοποιηθεί, πάλι κάτι νέο θα σου τριγυρνάει στο μυαλό, μία νέα ιδέα που δυνητικά θα σε κάνει πιο ευτυχισμένο. Η αλήθεια και η ευτυχία είναι στο τώρα. Οι στόχοι και τα όνειρα είναι για να μας τραβάνε από το κρεβάτι μας κάθε πρωί, για να κινητοποιούμαστε και να ζούμε.

Βρείτε τι σας κάνει ευτυχισμένους κάθε μέρα και ζήστε το. Σταματήστε για ένα λεπτό και κοιτάξτε τον ουρανό, πάρτε μία βαθιά ανάσα και πιστέψτε ότι είστε ζωντανοί, ότι ζείτε για τη ζωή. Αδράξτε τη μέρα από τα μαλλιά και βγείτε από τη μιζέρια και τη κλάψα. Ζούμε μόνο μία φορά. Ας την κάνουμε να αξίζει.