Φοιτητής….Από Το Σπίτι

Τα συνεχόμενα lockdown και τα μέτρα για τον Κορωνοϊό, έχουν κλείσει τα αμφιθέατρα και έχουν φέρει το πανεπιστήμιο στον υπολογιστή μας.

Μήνες πλέον στην εξ’αποστάσεως εκπαίδευση και χωρίς κάποια πληροφορία για το άνοιγμα των πανεπιστημίων, το όνειρο της “φοιτητικής ζωής” αρχίζει να ξεθωριάζει…Η φοιτητική ζωή έχει ταυτιστεί με τις νέες εμπειρίες, την ανακάλυψη, τη ξεγνοιασιά, τη διασκέδαση και (προφανώς) τις ολονυχτίες πριν τις εξεταστικές!

Στην παρούσα φάση, ζώντας κάτι πρωτόγνωρο, βλέπουμε τη φοίτηση στο πανεπιστήμιο με άλλο μάτι! Ξεχνάμε τα δια ζώσης μαθήματα και τη σχολή (σαν φυσικό χώρο) και επικεντρωνόμαστε στα αντίστοιχα moodle και eclass των σχολών μας για ανακοινώσεις και διαλέξεις. Τον καθηγητή τον βλέπουμε μόνο από την οθόνη του υπολογιστή μας και οι απορίες συσσωρεύονται στα αντίστοιχα chat (όντας mute).

Όπως και σε κάθε νόμισμα, έτσι και στην περίπτωσή μας, υπάρχουν δύο όψεις. Παρακάτω παραθέτουμε τα υπέρ και τα κατά της τωρινής μας κατάστασης!

Τι μας αρέσει:

– Ο χρόνος που κερδίζουμε από τη μεταφορά από και προς το πανεπιστήμιο και η επένδυση αυτού του χρόνου σε λιώσιμο σε σειρές, video games, διάβασμα, κτλ.

– Ύπνος…Από τη στιγμή που δεν απαιτείται η φυσική μας παρουσία πουθενά, γλιτώνουμε το πρωινό ξύπνημα, την προετοιμασία και την ταλαιπωρία να σύρουμε το κορμί μας μέχρι τη σχολή. Πιτζαμούλες και e-διαλέξεις στο κρεβάτι.

– Μεγαλύτερη συγκέντρωση στις διαλέξεις! Δεδομένου ότι δεν θα μας προδώσει το ιντερνέτ, όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να ακούσει καθαρά, χωρίς μουρμούρες και κουβεντούλες, τον καθηγητή του (hail mute button!)

– Τα lockdown είναι η χαρά της αντικοινωνικότητας. Αν είστε από τους ανθρώπους που δεν γουστάρουν να συναναστρέφονται άλλο ανθρώπινο ον, είστε στην καλύτερή σας φάση.

– Έτοιμο μαγειρεμένο φαγητό από τη μαμά, φρεσκοπλυμένα ρούχα και καμιά σπιτοδουλειά (σκούπισμα, ξεσκόνισμα και λοιπές ομορφιές).

Τι δεν μας αρέσει.

– Είμαστε σπίτι μας όλη μέρα…στο πατρικό…με τους γονείς… όνειρο του κάθε φοιτητή είναι να ζήσει το “όνειρο” της ανεξαρτησίας…μάλλον θα περιμένουμε πολύ μέχρι να συμβεί αυτό…

– Αποξένωση από τους φίλους μας, τους συμφοιτητές μας και γενικότερα από τον υπόλοιπο κόσμο. Για αυτό όμως υπάρχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης…σωστά;;

– Αποχή από πολιτιστικές πανεπιστημιακές ομάδες (χορού, λογοτεχνίας, θεάτρου, κτλ). Οι πανεπιστημιακές ομαδες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με αποτέλεσμα να περιμένουμε το επόμενο εξάμηνο με την ελπίδα να λειτουργήσουν ξανά ή/και να ενταχθούμε σε μια νέα ομάδα.

– Ο χώρος του πανεπιστημίου και συγκεκριμένα της βιβλιοθήκης (αν και με εξαιρέσεις), σου δίνει την αίσθηση της συγκέντρωσης, που προφανώς δεν μπορείς να πετύχεις στο σπίτι.

Εδώ μπορείς να βρεις συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τη μέγιστη συγκέντρωση από το σπίτι!