Friends with benefits: Ποιοι είναι οι κανόνες για να πετύχει αυτή η σχέση;

Η λογική μιας σχέσης τύπου ” friends with benefits”, είναι μια πολύ συνηθισμένη πλέον επιλογή ανάμεσα σε μια γυναίκα και έναν άντρα.

Η ελευθερία που νιώθεις μέσα σε μια τέτοια κατάσταση,  οι λιγότερες ευθύνες,  η έλλειψη της στενής δέσμευσης και το γενικότερο τρέξιμο και η πίεση της καθημερινής ζωής, κάνουν την κατάσταση αυτή να μοιάζει ιδανική στα μάτια πολλών.

Αν θέλεις λοιπόν και συ να φτιάξεις μια τέτοια σχέση, καλό είναι να γνωρίζεις κάποιους άγραφους κανόνες που ισχύουν στο friends with benefits, για να μη πληγωθεί κανένας.

1.Βάλε κάποια όρια από την αρχή.

Το βασικό χαρακτηριστικό της σχέσης αυτής είναι το σεξ. Άρα ζήλιες του τύπου που θα πας, με ποιον θα βγεις, αν μιλάς με άλλες ή άλλους, περισσεύουν.

2.Έχε στο μυαλό σου ότι ο έρωτας εδώ δεν χωράει.

Είστε μαζί για να περνάτε καλά, να υπάρχει η σεξουαλική επαφή με κάποιον και κάποια που πραγματικά θέλεις και τα βρίσκετε στο κρεβάτι, να κάνετε λίγο παρέα και αυτό είναι όλο. Μπορεί να σου φαίνεται πολύ ψυχρό και απόλυτο, αλλά αν αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο και ερωτευθεί δεν σε βλέπω πολύ καλά.

3.Μη μιλάς παντού για τη σχέση σου αυτή.

Δεν χρειάζεται να το ξέρει όλη η παρέα τι κάνεις εσύ στην προσωπική – ερωτική σου ζωή. Εξάλλου καλώς ή κακώς, οι σχέσεις που δεν ακολουθούν τη “φυσιολογική οδό”, αποτελούν ένα θέμα ταμπού, ακόμη και σήμερα!

4.Μην μπλέξεις την ερωτική σου ζωή, με την κοινωνική.

Ότι κάνεις αφορά εσένα και αυτόν ή αυτήν αντίστοιχα. Δεν υπάρχει λόγος, από την στιγμή που είναι καλό να βάλεις τα όρια που λέγαμε, να τον ή την φέρνεις στις παρέες σου. Σκέψου το και συ, δεν πρόκειται να αποφύγεις τις αμήχανες στιγμές.

5.Καλό είναι επίσης, να μην κοιμόμαστε μετά το σεξ μαζί.

Αν αφήσεις να αναπτυχθούν στιγμές με συναισθηματισμούς μεταξύ σας, τα πράγματα κάποια στιγμή θα γίνουν αρκετά περίπλοκα.

6.Συζήτησε εξ’ αρχής για αποκλειστικότητα.

Το γεγονός ότι θα σας συνδέει κατά κύριο λόγο το σεξ, δεν σημαίνει ότι μπορείς ή μπορεί να πάτε και με άλλα άτομα την ίδια περίοδο. Και μάλιστα θα είναι πολύ καλό να συμφωνήσετε σε κάτι τέτοιο.